Hoe maak je met wiet verrijkte wentelteefjes

Hoe maak je met wiet verrijkte wentelteefjes
LevelBeginner | Level5 min
INGREDIENTS
CONVERTER:
ozgr
Ingredients
  • 2 tbsp Wietboter
  • 1 Ei
  • Scheutje melk
  • Vanille-extract (naar smaak)
  • Kaneel (naar smaak)
  • Brood (brioche of wit aanbevolen)
  • Met wiet verrijkte slagroom
  • Verse bessen
  • Ahornsiroop
Equipments
  • Koekenpan
  • Garde
  • Kom
  • S

Bovenaan ons lijstje staan met wiet verrijkte wentelteefjes. Deze lekker smeuïge sneetjes brood zijn ideaal om het weekend mee te beginnen.


Met wiet verrijkte wentelteefjes

Met Wiet Verrijkte Wentelteefjes

Ingrediënten

  • 2 eetlepels wietboter
  • 1 ei
  • scheutje melk
  • vanille-extract (naar smaak)
  • kaneel (naar smaak)
  • brood (brioche of wit aanbevolen)
  • met wiet verrijkte slagroom
  • verse bessen
  • ahornsiroop

Benodigdheden

  • koekenpan
  • garde
  • kom
  • spatel

Instructies

  1. Doe enkele eetlepels wietboter in de koekenpan en laat het op een matig vuur smelten.
    Doe Enkele Eetlepels Wietboter In De Koekenpan En Laat Het Op Een Matig Vuur Smelten.
  2. Meng in een kom het ei, een scheutje melk, het vanille-extract en kaneel tot een beslag.
    Meng In Een Kom Het Ei, Een Scheutje Melk, Het Vanille-Extract En Kaneel Tot Een Beslag.
  3. Doop je sneetjes brood in het beslag en zorg dat ze gelijkmatig bedekt worden.
    Doop Je Sneetjes Brood In Het Beslag En Zorg Dat Ze Gelijkmatig Bedekt Worden.
  4. Doe de wentelteefjes in de koekenpan en bak ze aan beide kanten goudbruin.
    Doe De Wentelteefjes In De Koekenpan En Bak Ze Aan Beide Kanten Goudbruin.
  5. Stapel de wentelteefjes op een bord.
    Stapel De Wentelteefjes Op Een Bord.
  6. Garneer ze met wietslagroom, verse bessen en een scheutje ahornsiroop.
    Garneer Ze Met Wietslagroom, Verse Bessen En Een Scheutje Ahornsiroop.
  7. Serveer direct en geniet ervan!
    Serveer Direct En Geniet Ervan!

Pro tip: Voor het maken van met wiet verrijkte slagroom laat je de slagroom met gedecarboxyleerde toppen een uur op een laag pitje pruttelen. Zeef daarna de slagroom, laat het afkoelen en klop het zoals gewoonlijk.

Zamnesia
Zamnesia
Zamnesia is expert in alles omtrent wiet en psychedelica. Door specialistische kennis te combineren met diepgaand onderzoek, creëert Zamnesia continu hoogwaardige content. Zamnesia is daarmee dé deskundige op het gebied van geestverruimende middelen.
Je bezoekt onze Nederlandse website.