Terpeenrijke tomatensoep

Terpeenrijke tomatensoep
LevelGemiddeld | Level20 min
INGREDIENTS
CONVERTER:
ozgr
Ingredients
  • 300 gr Verse tomaten of 1 blik tomatenblokjes
  • Olie of boter
  • Groentebouillon
  • Wietolie of wietboter
  • 1 Ui
  • 3 Teentjes knoflook
  • Kruiden en specerijen (basilicum, oregano, zout, peper)
  • 1500 ml Water
Equipments
  • Grote pan
  • Blender of staafmixer
  • Snijplank
  • Mes
  • Pollepel

Deze smakelijke tomatensoep is bij de meeste mensen wel bekend. Dit is de perfecte optie als je van eenvoud houdt, maar wel wilt genieten van een smakelijk, gezond gerecht die ook nog een lekkere stone opwekt. Omdat deze soep slechts een paar ingrediënten bevat, kun je er binnen een half uur al van smullen, zolang je een beetje efficiënt te werk gaat. Daarmee heb je verrukkelijke optie als je weinig tijd, of geduld hebt.


Terpeenrijke tomatensoep

Terpeenrijke Tomatensoep

Ingrediënten

  • 300 gram verse tomaten of 1 blik tomatenblokjes
  • olie of boter
  • groentebouillon
  • wietolie of wietboter
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • kruiden en specerijen (basilicum, oregano, zout, peper)
  • 1500 ml water

Instructies

  1. Snipper de uien, hak de knoflook en snijd de tomaten in blokjes (als je verse gebruikt). Zet deze ingrediënten even apart.
    Snipper De Uien, Hak De Knoflook En Snijd De Tomaten In Blokjes (Als Je Verse Gebruikt). Zet Deze Ingrediënten Even Apart
  2. Verhit de bakolie of boter in de pan en fruit de uien tot ze glazig zijn. Voeg nu de knoflook toe en bak totdat deze geurig is (ongeveer een minuut).
    Erhit De Bakolie Of Boter In De Pan En Fruit De Uien Tot Ze Glazig Zijn. Voeg Nu De Knoflook Toe En Bak Totdat Deze Geurig Is
  3. Voeg het water toe en breng het aan de kook.
    Voeg Het Water Toe En Breng Het Aan De Kook
  4. Voeg de tomaten (vers of uit blik) toe en de groentebouillon; laat sudderen.
    Voeg De Tomaten (Vers Of Uit Blik) Toe En De Groentebouillon; Laat Sudderen
  5. Voeg een eetlepel wietolie of wietboter toe.
    Voeg een eetlepel wietolie of wietboter toe.
  6. Breng op smaak met kruiden en specerijen; laat nogmaals 20 minuten sudderen.
    Breng Op Smaak Met Kruiden En Specerijen; Laat Nogmaals 20 Minuten Sudderen
  7. Maak er een gladde soep van met je staafmixer of in de blender. Serveer warm.
    Maak Er Een Gladde Soep Van Met Je Staafmixer Of In De Blender. Serveer Warm
Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
Je bezoekt onze Nederlandse website.