Als het aankomt op dipsauzen, zal guacamole voor veel personen een populaire keuze zijn. Guacamole is verfrissend, voedzaam en een perfect gerecht voor elk feestje, terwijl het ook nog eens veel gezondheidsvoordelen bezit.
Het valt niet te ontkennen dat guacamole een veelzijdige aanvulling is op verschillende gerechten en hapjes. Gebruik het bijvoorbeeld als dip bij je chips, in je burrito of over je salade. Daarnaast kun je het vrij eenvoudig zelf maken. Maar kun je guacamole ook verbeteren? Jazeker, voeg bijvoorbeeld eens wat wiet toe en je hebt een heerlijk smakende dipsaus die ook nog een geweldig gevoel opwekt. Om dit te doen, heb je slechts een beetje met cannabis verrijkte olijfolie nodig. Is je interesse gewekt? We houden je niet langer in spanning; hieronder vind je alles wat je over met wiet verrijkte guacamole moet weten.
Gelukkig is het maken van met wiet verrijkte guacamole heel eenvoudig en heb je er ook niet veel exotische of lastig verkrijgbare ingrediënten voor nodig. Je kunt de meeste producten gewoon in je lokale supermarkt vinden, met uitzondering van de wietolie natuurlijk!
4 rijpe avocado's
1 rode ui
2 teentjes knoflook
150g kerstomaatjes
2 limoenen
17g koriander
1 serranopeper (of jalapeñopeper)
½ theelepel cayennepeper
zeezout en zwarte peper naar smaak
Zodra je alle ingrediënten hebt verzameld, is het tijd om de keuken in te duiken! Met wiet verrijkte guacamole is heel simpel met onderstaand recept te maken. Voor de beste resultaten is het echter wel verstandig er de tijd voor te nemen.
1. Begin met het verwijderen van de schil en pit van de avocado's en snijd ze in plakjes. Daarna kun je de tomaten, chilipeper en rode ui in kleine stukjes hakken. Als je de voorkeur geeft aan grovere guacamole, kun je de stukjes wat groter houden en ze later toevoegen. Zo niet, doe je alle ingrediënten in een kom.
2. Hak de teentjes knoflook fijn en voeg ze toe aan de kom. Pers het sap uit je twee limoenen en doe ook dit erbij. Tot slot hak je de koriander fijn en voeg je dit tevens toe aan de kom.
3. Bij deze stap heb je twee opties. De eerste optie is alle ingrediënten uit de kom in een blender doen en er een fijn, glad mengsel van mixen. Wil je echter liever wat dikkere guacamole? Dan kun je de avocado's met een vork of een stamper en vijzel fijnmaken, en vervolgens de resterende ingrediënten erdoor mengen. De keuze is aan jou! Hoe dan ook, vergeet niet ½ theelepel cayennepeper en 30ml wietolie aan het mengsel toe te voegen.
4. Je bent bijna klaar. Doe de guacamole in een mooi schaaltje en voeg naar smaak peper en zout toe. Zet de guacamole minimaal een uur in de koelkast voordat je het serveert, want dan smaakt het nog beter! Eet smakelijk!
Zo simpel kan het dus zijn. Je weet nu hoe je smakelijke, met wiet verrijkte guacamole maakt. Buiten het feit dat je smaakpapillen ervan zullen smullen, ervaar je ook nog een heerlijke buzz.
Tot slot: als je het geluk hebt nog wat over te hebben, bewaar het dan in een luchtdicht bakje. In de koelkast blijft het maximaal vijf dagen houdbaar. Heb je een feestje of zelf zin in een lekker tussendoortje? Neem eens de tijd om met wiet verrijkte guacamole te maken; je krijgt er geen spijt van!
Account
Informatie
Onze Aanbiedingen
Zonder deze cookies werkt onze website niet. Daarom kun je functionele cookies niet uitschakelen.