De flespompoen, ook wel bekend als butternut, heeft een zachte, nootachtige smaak. Het vruchtvlees bevat weinig draden, waardoor je een fantastisch ingrediënt hebt voor een vullende soep. Daarnaast is deze pompoen heel gezond, al is het in stukken hakken ervan een verrassend lastig klusje. Dit vegetarische recept heeft een meer exotische smaak dan de andere soepen op onze lijst, want het bevat kokosmelk, nootmuskaat en kaneel. Als je indruk wilt maken op je vrienden, is deze optie waarschijnlijk het beste.
Psychotrope flespompoensoep

Ingrediënten
- flespompoen, geschild en in blokjes gesneden
- groentebouillon
- wietolie of wietboter
- kokosolie of olijfolie
- 1500 ml water
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- nootmuskaat
- kaneel
- zout
- peper
- kokosmelk
- yoghurt (optioneel)
Instructies
- Hak de flespompoen, ui en knoflook in stukjes en zet opzij.

- Rooster de flespompoen op 180ºC in de oven tot deze gaar is en zet opzij.

- Verhit wat kokos- of olijfolie in een pan en fruit de uien. Zodra ze glazig zijn, voeg je de knoflook toe. Bak nog een minuut, tot je de knoflook ruikt.

- Voeg nu de geroosterde flespompoen, groentebouillon en het water toe en breng het geheel aan de kook.

- Roer de wietolie of wietolie door je soep. Op dit moment giet je ook de kokosmelk in je pan.

- Breng op smaak met nootmuskaat, kaneel, zout en peper.

- Maak de soep glad met je staafmixer en laat het geheel nog 15 minuten sudderen.

- Serveer met een eetlepel zure room of yoghurt, als je dat wilt.
