Chocolade en magic mushrooms? Dat klinkt goed, toch? Het is al lang bekend dat de psychoactieve stoffen van cacao en magic mushrooms goed samengaan. Met ons recept kun je alle soorten paddenstoelen of truffles met cacao combineren. Benut de mogelijke voordelen van beide ingrediënten en geniet van je zelfgemaakte, magische warme chocolademelk.
Chocolade en magic mushrooms? Je weet dat het een goede mix is! Het is al lang bekend dat de psychoactieve stoffen in cacao heel goed samengaan met die van magic mushrooms. Ons recept breidt dit idee uit naar alle soorten paddenstoelen! Combineer dus vooral je favoriete paddenstoelen met cacao en benut alle potentiële voordelen. De perfecte manier om te genieten van een heerlijke, magische warme chocolademelk.
Het combineren van cacao met magic mushrooms is een traditie die al eeuwenlang door de Azteken in Mexico wordt beoefend. Zowel cacao als magic mushrooms bevatten psychoactieve stoffen, waarvan de synergetische effecten het succes van deze traditie niet verrassend maken. Vaak wordt dit de 'Aztec combo' genoemd.
In dit artikel ontdek je hoe je magic mushrooms en chocolade combineert. Daarnaast gaan we in op de potentiële gezondheidsvoordelen van noötropische paddenstoelen. Als je dit soort paddenstoelen wilt gebruiken, volg dan hetzelfde recept, maar verwissel de magic mushrooms voor andere soorten.
Paddenstoelen en chocolade zijn een combinatie die ver teruggaat. Het is bekend dat de Azteken cacao met Psilocybe cubensis combineerden als onderdeel van hun rituelen met paddenstoelen. En ze waren hun tijd ver vooruit! Uit onderzoek blijkt namelijk dat cacao monoamineoxidaseremmers (MAO-remmers) bevat. Deze enzymen remmen het vermogen van het lichaam om psilocybine af te breken. Hierdoor neemt de intensiteit en duur van de effecten toe. Het is echter niet bekend of de concentratie MAO-remmers in cacao voldoende is om de effecten van magic mushrooms te beïnvloeden.
Tegenwoordig is het niet ongebruikelijk dat mensen chocoladerepen met paddenstoelen kopen. Deze kunnen Psilocybine paddenstoelen bevatten, maar ook andere soorten zoals Lion's Mane, Reishi of Chaga paddenstoelen. Of het nu gaat om de verbeterde smaak of om de mogelijkheid om de effecten te beïnvloeden, het combineren van paddenstoelen en chocolade is al millennia populair.
De potentiële voordelen van chocolademelk met paddenstoelen hangen volledig af van de paddenstoelen en de ‘chocolade’ die je gebruikt. Een mengsel van melkchocolade dat boordevol suiker zit en vrijwel geen cacao bevat, zal geen voedingsvoordelen opleveren. Een product dat voornamelijk uit cacao bestaat, zal dat wel doen.
Potentiële voordelen van cacao zijn onder meer:
Natuurlijk heeft elk type paddenstoel ook zijn eigen voordelen. Psilocybe paddenstoelen worden momenteel onderzocht in relatie tot:
Van andere noötropische paddenstoelen, zoals Chaga, Lion's Mane en Reishi, zijn de effecten niet volledig bekend. Sommigen beweren dat ze van invloed kunnen zijn op:
Er zijn talloze soorten paddenstoelen die je kunt gebruiken voor je warme chocolademelk. Daarmee is deze magische warme drank zeer veelzijdig. Je kunt bijna elk type paddenstoel gebruiken om warme chocolademelk mee te maken, zolang deze maar eetbaar is. Laat de paddenstoelen gewoon goed drogen en volg daarna de stappen in het onderstaande recept.
Paddenstoelen met potentieel gunstige eigenschappen worden het vaakst gebruikt, zoals de eerder genoemde Reishi, Lion's Mane of Chaga paddenstoelen. Uiteraard kun je helemaal losgaan en chocolademelk ook met Psilocybine paddenstoelen maken.
Terwijl de traditionele Azteekse combinatie vooral draait om de synergetische effecten van cacao en Psilocybine paddenstoelen, zullen de psychoactieve stoffen in cacao (anandamide en fenylethylamine) een magisch effect hebben wanneer je ze met andere soorten paddenstoelen combineert.
Het is de hoogste tijd voor wat hete magie! Het volgende recept kun je met alle soorten paddenstoelen gebruiken. Je kunt het beste cacao van goede kwaliteit kopen. Verwerkte cacao gaat langer mee en kan soms zoeter zijn, maar mist het grootste deel van de psychoactieve stoffen (die pure cacaobonen wel hebben).
Als je voor magic mushrooms kiest, houd er dan rekening mee dat cacao (vanaf een bepaalde hoeveelheid) een milde MAO-remmer is. Hierdoor kan het soms zijn dat je trip langzamer opkomt maar de effecten van psilocybine wel sterker zijn. Combineer cacao niet met een andere MAO-remmer, want dit kan een zeer onaangename ervaring veroorzaken.
Als je voor magic mushrooms kiest, houd er dan rekening mee dat psilocybine afbreekt wanneer het aan een bepaalde temperatuur wordt blootgesteld. Normaal gesproken wordt alles onder de 70°C als veilig beschouwd. Sommigen houden de temperatuur het liefst nog wat lager om het risico te verkleinen dat de kracht van paddenstoelen wordt aangetast.
Het kan handig of zelfs noodzakelijk zijn om een thermometer te gebruiken om de temperatuur van Psilocybe paddenstoelen in de gaten te houden. Als je warme chocolademelk maakt, kun je het beste gewoon een temperatuur aanhouden die aangenaam is om te drinken.
Absoluut! Als je liever magic truffles gebruikt voor je psychedelische warme chocolademelk, dan is ons recept ook daarvoor geschikt. Je truffles moeten wel 100% droog zijn. Bovendien bevatten magic truffles en paddo's dezelfde actieve stoffen, dus let goed op de temperatuur en houd rekening met ons advies over MAO-remmers. Verder zijn er geen verschillen!
Zoals je kunt zien, is het vrij eenvoudig om je eigen warme chocolademelk met paddenstoelen te maken. Met ons recept kun je meer dan genoeg maken voor jezelf en al je vrienden. Wees creatief met toppings en extra's, en creëer elke keer een andere ervaring!