Champignonsoep met wiet

Champignonsoep met wiet
LevelGemiddeld | Level20 min
INGREDIENTS
CONVERTER:
ozgr
Ingredients
  • 400 gr Champignons
  • Groentebouillon
  • Wietolie of wietboter
  • Kookroom of vegan alternatief (zoals havermelk)
  • 1 Ui
  • 3 Teentjes knoflook
  • Olijfolie of boter
  • 1500 ml Water
  • Tijm
  • Zout
  • Peper
Equipments
  • Grote pan
  • Blender of staafmixer
  • Snijplank
  • Mes
  • Pollepel

Wil je soep maken met een iets complexere smaak? Probeer dan deze champignonsoep met wiet. Dankzij de rijke, heerlijke smaak heb je een vullende soep voor een gure avond. Dit is een vegetarisch recept dat je heel makkelijk vegan friendly kunt maken door in plaats van room een roomvervanger te gebruiken.


Champignonsoep met wiet

Champignonsoep Met Wiet

Ingrediënten

  • 400 gram champignons
  • groentebouillon
  • wietolie of wietboter
  • kookroom of vegan alternatief (zoals havermelk)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie of boter
  • 1500 ml water
  • tijm
  • zout
  • peper

Instructies

  1. Hak de uien, champignons en knoflook.
    Hak De Uien, Champignons En Knoflook
  2. Verhit de olijfolie of boter in de pan. Fruit nu de uien en champignons tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak dit ongeveer een minuut mee.
    Verhit De Olijfolie Of Boter In De Pan. Fruit Nu De Uien En Champignons Tot Ze Zacht Zijn. Voeg De Knoflook Toe En Bak Dit Ongeveer Een Minuut Mee
  3. Voeg het water en de bouillon toe en laat het geheel 15 minuten sudderen.
    Voeg Het Water En De Bouillon Toe En Laat Het Geheel 15 Minuten Sudderen
  4. Voeg nu de kruiden en smaakmakers toe, gevolgd door de wietolie of wietboter. Voeg ook de room toe, als je dit gebruikt. Roer alles goed door.
    Voeg Nu De Kruiden En Smaakmakers Toe, Gevolgd Door De Wietolie Of Wietboter. Voeg Ook De Room Toe, Als Je Dit Gebruikt. Roer Alles Goed Door
  5. Gebruik je staafmixer om een gladde soep te maken. Je kunt ook een deel pureren om een grovere structuur te behouden.
    Gebruik Je Staafmixer Om Een Gladde Soep Te Maken. Je Kunt Ook Een Deel Pureren Om Een Grovere Structuur Te Behouden
Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
Je bezoekt onze Nederlandse website.