Voacanga africana is een bijzondere plant. Op het eerste gezicht lijkt ze niet zo spannend, maar recentelijk heeft ze veel aandacht ontvangen van psychonauten vanwege haar vermeende hallucinogene eigenschappen.
Er is niet veel informatie te vinden over de effecten van Voacanga africana, evenals het gebruik in West-Afrikaanse rituelen en ceremonies. In dit artikel onderzoeken we de beschikbare gegevens. Daarbij gaan we in op de eigenschappen van deze ongrijpbare plant. Daarnaast bespreken we hoe Voacanga africana te gebruiken is om een psychedelische trip op te wekken en hoe je de plant kweekt. Laten we eens in deze plant duiken!
Voacanga africana is een kleine boom, afkomstig uit de rijke, vochtige aarde van de tropische en subtropische bossen in West-Afrika. Op het eerste gezicht lijkt het op een simpele sierplant die je in je moeders tuin vindt. De boom bereikt echter een hoogte van soms wel 6m. De bladeren zijn daarbij lang, weelderig en ovaal. De bloemen lijken op kleine sneeuwvlokken met een witte of gele kleur, afhankelijk van de soort. De vruchten zijn net grote sproeterige veldbonen die, eenmaal rijp, in tweeën breken. Dieren eten het gele vruchtvlees vervolgens, waardoor de plant haar zaad verspreidt.
Voacanga africana is in 1894 ontdekt. Tot de Tweede Wereldoorlog heeft men de plant simpelweg beschouwd als een tropische struik.
Pas sinds kort proberen psychonauten de psychedelische mogelijkheden van Voacanga africana te ontsluiten. Op het internet vinden we vele geruchten over afgelegen plaatsen waarbij mensen de bast, wortels en zaden zouden gebruiken als afrodisiacum, stimulant en zelfs ceremonieel psychedelisch middel. Maar zit er een kern van waarheid in deze verhalen?
Het is absoluut waar dat Voacanga africana van nature interessante verbindingen bevat. Daarom trekt het ook de aandacht van avontuurlijke psychonauten. De wortels, bast, bladeren en zaden bevatten diverse alkaloïden in variërende concentraties.
Voacanga africana bevat de volgende alkaloïden:
Met name voacamine is een krachtige hartversterkende, stimulerende stof. Voacangine is daarbij een bekend psychoactief stofje. De chemische structuur van beide alkaloïden lijken op een andere intrigerende stof in de plant: ibogaïne. Het actiemechanisme is niet helemaal duidelijk, maar dit stofje is mogelijk effectief in het moduleren van neuronale prikkels en synaptische transmissie. In grote doses werkt ibogaïne psychedelisch. Het wekt daarbij een droomachtige, introspectieve ervaring op.
Van de alkaloïden in totaal zit 5-10% in de wortelschors (de zogenaamde wortelepidermis). 4-5% bevindt zich in de schors van de stam en 1,5% zit in de zaden, terwijl de bladeren 0,3-0,45% bevatten.
Hoe kweek je nou zelf je eigen Voacanga Africana? We hebben het voor je uitgeschreven. Tref een aantal voorzorgsmaatregelen om succes te boeken en volg deze eenvoudige stappen:
Allereerst moet je natuurlijk zaden van Voacanga africana kopen. Bijna alle zaden sluimeren. Je moet ze daarom zo snel mogelijk "wakker maken" om het kiemproces te starten.
Begin met het verwijderen van organisch residu. Vervolgens gooi je de zaden in een zeef. Laat er koud water overheen lopen om eventueel achter gebleven stof weg te spoelen.
Na het drogen, pak je er een mild zuur bij (zoals citroensap- of een azijnoplossing). Dit helpt bij het breken van de schil en stimuleert ontkieming. Week ze ongeveer 10-15 minuten. Hiermee imiteer je het spijsverteringsstelsel van dieren in de natuur.
Hierna spoel je de zaden opnieuw af. Om schimmel te voorkomen, week je ze vervolgens 20 minuten in 3% waterstofperoxide. Je hoeft ze hierna niet opnieuw te wassen. Stop je zaden in een bakje en doe er een deksel op. Zorg wel voor luchtcirculatie.
Een transparant bakje is de beste optie. Zo ben je in staat de ontkieming in de gaten te houden zonder het deksel te hoeven verwijderen. Het duurt minimaal een maand voordat je zaailingen ziet.
Als je schimmel ziet verschijnen, giet er dan wat waterstofperoxide in. Schud goed om de zaden en het bakje te reinigen. Giet overtollig vloeistof af. Herhaal dit als je weer schimmel ziet.
Omdat het ontkiemen van de zaden vrij onvoorspelbaar is, zou je de resterende zaadjes goed moeten checken na het verschijnen van de eerste zaailingen. Deze kiemen mogelijk binnen 1 tot 2 maanden alsnog.
Na de ontkieming, haal je de volgroeide zaailingen eruit. Deze hebben een wortel van 0,65-0,85cm lang. Zet ze in een vochtige, rijke aardemix, minimaal 5cm uit elkaar. Houd de aarde vochtig, maar niet doorweekt. Stel je pot daarbij slechts deels bloot aan zonlicht.
Geef de zaailingen ongeveer 3-4 maanden om te groeien. Hierna is het mogelijk ze te verpotten in aparte potten en in het zonnetje te zetten. Probeer altijd een hoge luchtvochtigheid en warme temperatuur te behouden. Zorg er ook voor dat je je planten minimaal 3 jaar beschermt tegen vorst. Dit is de enige manier om een gezonde ontwikkeling van je Voacanga africana te verzekeren.
We hopen dat je door dit artikel wat meer te weten bent gekomen over deze fascinerende, maar mysterieuze plant. Er is wel meer onderzoek nodig om de eigenschappen en toepassingen ervan volledig te onthullen. Als je echter zoekt naar een bijzondere psychedelische trip, is Voacanga africana zeker het proberen waard!
wellicht ook interessant
Categories
Account
Informatie
Onze Aanbiedingen
Zonder deze cookies werkt onze website niet. Daarom kun je functionele cookies niet uitschakelen.