Misselijkheid is niet nodig als je paddo's gebruikt. Maak je psychedelische trip een waar genot met deze 5 consumptiemethoden.
Je zou het misschien niet verwachten, maar er zijn verrassend veel manieren om paddo's te gebruiken, waarbij sommige methoden zorgen voor mildere ervaringen en andere voor krachtigere en intensere highs. In dit artikel bespreken we deze verschillende gebruiksmethoden, belichten we hun verschillen en geven we aanwijzingen voor elk.
De ervaring van paddo's kan aanzienlijk variëren afhankelijk van de gekozen gebruiksmethode. Sommige methodes zorgen voor een totaal unieke ervaring. Of je paddo's nu in hun geheel eet, er thee van zet of andere opties verkent, elke methode heeft unieke effecten op hoe snel en makkelijk de psilocybine door je lichaam wordt opgenomen. Dit verandert vervolgens de kenmerken van de high.
Paddo's op een lege maag innemen kan bijvoorbeeld het begin van de effecten aanzienlijk versnellen en de ervaring enorm versterken, omdat de actieve stoffen sneller in de bloedbaan worden opgenomen. Dit kan leiden tot een diepere en onmiddellijke psychedelische ervaring, maar kan ook de intensiteit verhogen tot een niveau dat sommigen oncomfortabel vinden. Paddo's gebruiken kort na een maaltijd zal daarentegen leiden tot een mildere high die ook langzamer opkomt en sneller afneemt, wat mogelijk wenselijker is voor beginnende paddo-gebruikers.
Als je paddo's combineert met citroensap (of een ander zuur), dan wordt de psilocybine in de paddo's al buiten het lichaam omgezet in psilocine (bij het eten ervan stimuleert het maagzuur deze omzetting), wat zorgt voor sterkere, snellere effecten.
Kortom; ja, het doet er zeer zeker toe hoe je paddo's gebruikt.
Correct doseren is cruciaal om paddo's op een veilige en plezierige manier te gebruiken. Je kunt een high niet echt ongedaan maken zodra deze begonnen is en je kunt ook niet echt opnieuw doseren, omdat je serotonine 5-HT2A-receptoren heel snel zullen downreguleren in aanwezigheid van psilocine, wat betekent dat je eigenlijk maar één kans hebt om de juiste dosis in te nemen.
Daarom is het essentieel dat je eerst een duidelijk idee hebt van hoeveel psilocybine voor jou geschikt is. Daarbij moet je rekening houden met factoren zoals je lichaamsgewicht, je ervaring met psychedelica en de gewenste sterkte en duur van de effecten. Dit is allemaal heel persoonlijk. Hulpmiddelen zoals onze Paddo Doseringscalculator kunnen je helpen om een geschikte dosis te bepalen. Ook bieden bronnen zoals ons artikel over het wegen en doseren van psychedelica waardevolle richtlijnen voor het voorbereiden van je paddo's om een veilige en gecontroleerde ervaring te waarborgen. Doe er je voordeel mee!
Als je snel een algemeen idee van de dosering wilt hebben, kan de volgende tabel je enig inzicht geven. Maar houd er rekening mee dat de onderstaande doses ervan uitgaan dat je cubensis-paddo's gebruikt. Ze zijn dus onnauwkeurig als je paddo's hebt die sterker of zwakker zijn. Ook is doseren een zeer persoonlijke kwestie. Je lichaam, ervaringsniveau en of je onlangs hebt gegeten kunnen allemaal je ideale dosis beïnvloeden.
Gemiddelde doses paddo's en hun sterkte:
Het verkennen van verschillende methodes om paddo's te gebruiken helpt je de aanpak te vinden die het beste past bij je wensen en comfortniveau. Hier zullen we nader ingaan op enkele van de populairste gebruiksmethodes, elk met zijn eigen voordelen en overwegingen. Sommige opties zijn eenvoudig, terwijl andere iets meer werk vereisen. Maar ze doen allemaal wat ze moeten doen!
Dit is de meest rechttoe rechtaan manier om paddo's te gebruiken. Kauw ze gewoon goed en slik ze door en laat je lichaam de rest doen. Als je op een feest bent, of paddenstoelen plukt in het bos, dan is dit misschien de enige beschikbare methode voor jou. Of misschien vind je de smaak niet erg en ga je voor de eenvoudigste optie?
Met deze methode wordt de psilocybine in de maag omgezet in psilocine (defosforylering), gaat vervolgens door de lever voordat het in de bloedbaan terechtkomt. Daarom komt de high langzamer op dan bij sommige andere methodes, met meer gematigde effecten maar een iets langer durende high.
Voor deze methode moet je je paddo's grondig kauwen. Kauw ze echt fijn tot een mooie brij voordat je ze doorslikt. Het kan een beetje vies zijn, maar dit zal het oppervlakte/volume-verhouding van de paddo's aanzienlijk vergroten en zo de snelheid waarmee ze door je lichaam kunnen worden verwerkt aanzienlijk verhogen. Op een lege maag kunnen goed gekauwde paddo's in slechts 10 minuten effect hebben.
Paddothee is een favoriet — en om een goede reden. Deze methode stelt je in staat de smaak te verbeteren en chitine te vermijden. Dit is een stof in de celwanden van paddenstoelen die voor structuur en stabiliteit zorgt. Hoewel chitine essentieel is voor de groei van paddenstoelen, kan het misselijkheid en maagklachten veroorzaken, wat niet ideaal is terwijl je aan het trippen bent. Als dit jou overkomt, dan is thee wellicht de oplossing voor je probleem. Het kan ook iets smakelijker zijn.
Je kunt ook citroensap toevoegen aan een paddothee om de psilocybine sneller om te zetten in psilocine, waardoor het sterker wordt terwijl je de intensiteit van een pure lemon tek vermijdt (meer hierover later).
Verwarm water tot 70ºC. Niet meer, anders loop je het risico de psychedelische stoffen in de paddo's te vernietigen. Maal of hak vervolgens je paddenstoelen zo fijn mogelijk en laat ze ongeveer 20 minuten trekken in het hete water. Voeg naar wens thee of citroensap toe. Voor gedetailleerde, stap-voor-stap instructies, bezoek onze gids voor paddothee.
Als je de effecten van het eten van paddo's fijn vindt, maar een afkeer hebt van de smaak of textuur, dan zijn capsules misschien ideaal voor jou. Ze zijn ook favoriet voor mensen die aan microdosing doen, omdat je de dosis echt nauwkeurig kunt controleren, wat essentieel is voor een goed microdoseringsregime.
Om paddenstoelcapsules te maken, heb je een koffiemolen, een nauwkeurige weegschaal die in milligrammen meet, en enkele lege capsules nodig. Maal je paddenstoelen tot het fijnste poeder dat je kunt krijgen, weeg vervolgens de gewenste dosis per capsule af. In de meeste capsules past niet meer dan ongeveer een gram, waardoor je uiteindelijk misschien meer dan één capsule tegelijk moet innemen.
Het grote voordeel van deze methode is dat je precies weet hoeveel je gebruikt, wat zorgt voor een betrouwbaardere en veiligere psychedelische ervaring.
Chocolade met paddo's is de bekendste en populairste paddo-edible, en zijn oorsprong gaat terug naar de Azteken, die cacao en Psilocybe cubensis combineerden. Sommigen geloven dat de MAO-remmers in cacao het vermogen van het lichaam om psilocine af te breken kunnen remmen, waardoor het sterkere en langdurigere effecten heeft. Hoewel het niet bekend is hoeveel cacao je zou moeten consumeren om dat op een betekenisvolle manier te laten gebeuren. Maar houd dit in gedachten en doe mogelijk wat onderzoek voordat je deze combinatie probeert.
Er zijn ook andere paddo-edibles beschikbaar, maar over het algemeen kan het toevoegen van paddo's aan eten problematisch zijn. Hier zijn twee redenen voor. Ten eerste, als je ze blootstelt aan hoge temperaturen, loop je het risico de actieve stoffen te vernietigen. En ten tweede, paddo's gebruiken samen met meer dan een kleine hoeveelheid voedsel zal onvermijdelijk hun effecten enigszins verminderen, en dit is voor de meeste mensen teleurstellend. Velen van ons hebben verhalen gehoord over paddo-pizza's, maar de realiteit is dat ze niet zo geweldig zijn als je doel een diepgaande psychedelische ervaring is. Als je gewoon een beetje high wilt worden en trek hebt in een pizza — ga je gang!
In de praktijk kun je paddo's aan elk voedsel toevoegen. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je ze niet verwarmt boven de 70ºC, omdat dit de psilocybine zou afbreken en de effecten zou verminderen. Bekijk ons artikel met vijf van onze favoriete paddo-recepten die licht genoeg zijn zodat ze de high niet te veel belemmeren, waaronder paddo-chocolade!
Als je een intense ervaring voor zowel je gehemelte als je geest wilt, kun je een lemon tek proberen! Deze methode gebruikt citroensap (of het daarin aanwezige citroenzuur) om de psilocybine om te zetten in psilocine voordat de paddo-mengsel je lichaam binnenkomt, wat leidt tot een snelle en krachtige opname. Voor sommigen kan deze ervaring te intens zijn, maar voor anderen is de high krachtiger maar ook "schoner" en aangenamer. Als je deze methode voor de eerste keer probeert, begin dan met een lagere dosis paddo's zodat je eraan kunt wennen. Vertrouw ons maar.
Maal de paddo's fijn om hun oppervlakte te vergroten, bedek ze vervolgens met het sap van een hele, verse citroen. Laat het ongeveer 20 minuten zitten, neem dan de hele shot (paddo's en citroensap)! Je trekt waarschijnlijk een gezicht vergelijkbaar met het gezicht dat je trekt wanneer je een tequila shot neemt, want het is een intense ervaring. Bereid je dan voor op de reis. Bekijk ons artikel over hoe je een lemon tek maakt voor uitgebreidere instructies.
Er zijn momenten waarop het niet aanbevolen is om paddo's te gebruiken — en die momenten moeten als zodanig gerespecteerd worden. Het is onmogelijk om alle scenario's te identificeren, maar hier zijn enkele voorbeelden van wanneer je paddo's (en andere drugs, trouwens) zou moeten vermijden:
Een gebruiksmethode vinden die voor jou werkt, verhoogt de kans op een plezierige en verrijkende paddo-ervaring. Bij twijfel, eet paddo's gewoon zo of maak paddo-thee, dit zijn beproefde opties. En als je zin hebt in iets wilders, pers dan een citroen uit en kijk wat er gebeurt.
Wat je ook doet, zorg altijd dat de set en setting geschikt zijn, en neem de tijd om je voor te bereiden op je ervaring. Zelfs de mildste psychedelische ervaringen kunnen levensveranderend zijn, dus blijf bewust!
wellicht ook interessant
Categories
Account
Informatie
Onze Aanbiedingen
Zonder deze cookies werkt onze website niet. Daarom kun je functionele cookies niet uitschakelen.