Inhoudsopgave:
LSA, lyserginezuuramide of ergine, is een tussenstof die gevormd wordt bij de synthese van LSD en is zelf ook een psychoactieve stof. Later werd ontdekt dat het een natuurlijke stof is die ook voorkomt in de Morning Glory zaadjes, net als in de zaadjes van Ololiuhqui (Rivea corymbosa) en Hawaiian Baby Woodrose (Argyreia nervosa), en in sommige soorten van de Windefamilie en bepaalde schimmels, zoals Sleepy Grass. De chemische aanduiding is LA-111, dit is een ergoline alkaloïde.
LSA is de voorloper van LSD en dus is de chemische structuur vergelijkbaar. Hoewel het actief is in microgram doseringen, is LSA niet zo krachtig als het gesynthetiseerde LSD en de effecten van LSA hebben dan ook een uitgesproken karakter.
Op de zwarte markt, wordt LSA vaak verkocht als LSD omdat het makkelijker te krijgen is. Morning Glory is de meest bekende bron van LSA en haar effecten zijn al sinds de oudheid bekend bij inheemse stammen.
Na analyse, ontdekte Albert Hoffman dat LSA qua structuur vergelijkbaar is met LSD. Het voornaamste verschil is, dat LSA NH2 bezit, terwijl LSD N(C2H5)2 bevat. LSA is voor een groot deel niet oplosbaar in water, maar kan worden opgelost in ethylalcohol en methylalcohol.
Jonathan Ott meldde grote, meer dan vertienvoudigde variaties van alkaloïde concentraties in verschillende partijen van diverse LSA zaden. Enkele andere ergoline alkaloïden die in de zaden werden ontdekt waren: ergonovine elymoclavine en lysergol.
"TiHKAL: The Continuation" is een boek dat gepubliceerd werd door Alexander Shulgin. Het werk geeft een breed beeld van tryptaminen en onderzoekt de geestelijke en fysiologische effecten van LSA. Shulgin zei dat een dosis van een halve milligram LSA (een kleine hoeveelheid, maar groot in vergelijking met LSD-doseringen) "een vermoeide, dromerige toestand" veroorzaakte, die na 5 uur pas wegebde. Hij ontkende dat de epimeren van deze stof een belangrijke psychoactieve stof zijn in Morning Glory zaadjes en haalde Albert Hofmann's experiment aan, waarbij deze de stof op zichzelf uitprobeerde en weinig effect ondervond, afgezien van een gevoel van "vermoeidheid en leegheid".
Hij schrijft dat de LSA-epimeer een omkering is van C-8 en identificeert het als ofwel een iso-ergine ofwel een d-isolysergamide. Hij wees op het feit dat lyserginezuur en ergine in de Amerikaanse opiumwet zijn opgenomen en dat het gewoon een tactische zet is van de overheid om zo alle mazen in de wetgeving rondom LSD te dichten, want lyserginezuur en ergine zijn betrokken bij de synthese van LSD. Shulgins boek werpt veel nuttig licht op de chemische eigenschappen van LSA en LSD en beschrijft hun verwante drugssoorten en andere tryptaminen. Het debat over de gelijkenis tussen LSA en LSD is echter nog niet ten einde.
Hoewel het niet zo krachtig is als LSD, kan LSA psychedelische effecten opwekken van lichte tot gemiddelde sterkte, die doen denken aan LSD, hoewel het duidelijk meer kalmerend werkt en met meer lichamelijke bijwerkingen. LSA wekt de meest voorkomende effecten op die we kennen uit de categorie psychedelische stoffen. Inheemse Mexicaanse stammen gebruikten LSA in heilige ceremonies, wat nog meer bewijs levert voor hun entheogene waarde. De effecten verschillen per persoon.
De Spaanse veroveraars beschouwden deze rituelen als duivelse godslastering en probeerden het gebruik en de kennis erover te stoppen. LSA zaden werden in 1941 opnieuw ontdekt, toen etno-botanist Richard Schultes berichtte dat het gebruik al dateerde uit de tijd van de Azteken. Later werd gemeld dat het ook werd gebruikt in ceremonies bij de Zapotec Indianen.
Monsters van Ololiuqui (Turbina corymbosa) zaden werden naar Albert Hofmann, de maker van LSD, gestuurd voor analyse; hij was verbaasd te ontdekken dat de werkzame stoffen verbazingwekkend leken op LSD. Aangegeven werd dat de eerste zelf-experimenten hem moe maakten en hem in een droomachtige staat brachten.
Zaden die LSA bevatten, zoals Morning Glory, zijn niet illegaal. Maar de productie, extractie en consumptie van LSA is illegaal in vele landen over de hele wereld. Een voorbeeld hiervan is dat LSA beschouwd wordt als een gecontroleerde stof in Nederland, een Klasse A drug in het Verenigd Koninkrijk en een Schema III drug in de VS.
Landen die op dit moment geen classificatie hebben voor LSA, of wetten die het afdwingen, zijn Canada en Hongarije.
In de meest standaard en uitgebreidere drugstest wordt niet specifiek gezocht op LSA. Maar, vanwege de chemische structuur en natuur, heeft het vermogen om mogelijk een alarm te laten afgaan in tests die zoeken naar LSD.
LSA zaden
Categories
Account
Informatie
Onze Aanbiedingen
Zonder deze cookies werkt onze website niet. Daarom kun je functionele cookies niet uitschakelen.