Big Buddha Cheese: Cannabis Strain Review & Informatie
Big Buddha Cheese is een prijswinnende kruising die schittert met een uitgesproken cheesy aroma en stimulerende effecten. Ze stamt af van de beroemde Cheese uit het Verenigd Koninkrijk, dus de hoge kwaliteit is geen verrassing. Zowel kwekers als rokers zullen veel plezier aan Big Buddha Cheese beleven. Lees hier alle belangrijke kenmerken.
In deze review bespreken we Big Buddha Cheese. En de verwachtingen zijn hooggespannen. De originele Cheese is namelijk misschien wel de beroemdste wietsoort uit het Verenigd Koninkrijk. Ze is onder wietliefhebbers van over de hele wereld geliefd vanwege haar kenmerkende cheesy aroma en kracht. Big Buddha Cheese is een variant van deze beroemdheid en we wedden dat ook zij zal worden aanbeden.
Kenmerken van Big Buddha Cheese
Big Buddha Cheese combineert de legendarische eigenschappen van Cheese met robuuste Afghaanse genen. Het resultaat is een hybride die zich erg gemakkelijk laat kweken en de gewenste kenmerken van het Britse origineel heeft weten te behouden.
Genen | indica-dominante kruising |
Ouders | Cheese, Afghani indica |
THC | 15–19%+ |
CBD | laag gehalte |
Smaak | aards, cheesy, skunky, kruidig |
Effect | energiek, opwekkend, creatief, ontspannend |
In 2004 kruiste Big Buddha, de breeder, een kloon van Cheese met een zuivere Afghani indica. Zo zijn de eerste zaden van deze soort ontstaan. De resulterende indica-dominante kruising (60% indica) pronkt met de beste eigenschappen van beide ouders.
Big Buddha behield het felbegeerde smaakprofiel van Cheese en dat was precies de bedoeling. Rijpe cheese tonen gaan gepaard met skunky en aardse accenten en leiden tot een verfijnde, zoete rookervaring. Het THC-percentage van Big Buddha Cheese loopt op tot wel 19%, waardoor ze gematigd krachtig is. Daarover gesproken, Big Buddha Cheese staat bekend om haar effect. Zo bekend zelfs, dat ze de 1e prijs in de categorie Indica Seeds op de 2016 Cannabis Cup won.
Ondanks de indica-dominante genen is de high verrassend cerebraal en opwekkend. Toch behield de soort het geliefde vermogen om heerlijk te ontspannen. Dit effect maakt haar een goede allrounder, waar je op elk gewenst moment van kunt genieten. Het CBD-gehalte is echter laag, namelijk minder dan 1%.
Hoe kweek je Big Buddha Cheese?
Dankzij de genen van Afghani bezit Big Buddha Cheese een goede natuurlijke weerstand tegen variërende omstandigheden en veelvoorkomende cannabisplagen. Bovendien behapt ze met gemak diverse kweekopstellingen. Deze soort laat zich dan ook gemakkelijk kweken, wat haar geschikt maakt voor zowel beginnende kwekers als veteranen.
Moeilijkheidsgraad | beginner |
Presteert het best | binnen / buiten |
Klimaat | gematigd, warm |
Soort | feminized |
Hoogte binnen | gemiddeld |
Hoogte buiten | gemiddeld |
Bloei | 7–9 weken |
Oogst (buiten) | eind oktober |
Opbrengst binnen | 450g/m² |
Opbrengst buiten | 450g/plant |
Het kweken van Big Buddha Cheese is geen grote uitdaging. Ze groeit gemakkelijk en is vergevingsgezind als het om foutjes gaat. En dankzij haar goede natuurlijke weerstand ontwikkelt ze zich goed, ook als de omstandigheden minder optimaal zijn. Ze is hierdoor geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
Tijdens haar groei vertoont ze de typische kenmerken van een indica. Ze groeit namelijk uit tot een gemiddeld grote, struikachtige plant. Ze past echter wel in de meeste tenten, waardoor je haar gemakkelijk kunt verzorgen. Daarbij ontwikkelt ze lichtgroene, dicht opeengepakte toppen, bedekt met een dikke laag hars. In een standaard indoor-setup, onder een 600W-kweeklamp, is een opbrengst mogelijk van wel 450g/m².
Buiten wil deze wietplant iets meer stretchen, maar behoudt ze toch een bescheiden formaat. Als de buitentemperatuur de 28°C niet overschrijdt, zal Big Buddha Cheese het goed doen in je tuin. De meeste gebieden in Midden- en Noord-Europa en vergelijkbare gematigde klimaten zijn dus ideaal. Onder ideale omstandigheden is een oogst mogelijk van wel 450g/plant. Dankzij de korte bloeitijd van 55 dagen, pluk je in oktober al de vruchten van je harde werk.
Big Buddha Cheese: smaak & effecten
Fans van de klassieke Cheese zullen niet teleurgesteld zijn in Big Buddha Cheese. Ze trakteert je namelijk op die ontzettend gewilde, rijpe kaassmaken. Deze combineert ze met skunky en aardse tonen, afgewerkt met een vleugje peper. De Afghani indica voegt fruitige smaken toe om de smaaksensatie te vervolmaken. Deze proef je voornamelijk bij het uitblazen. Ze is al met al rijk, hartig en kruidig, met een vleugje zoetigheid. De rook is daarmee heerlijk in de mond en biedt een ware ontdekkingsreis voor je zintuigen.
Veel mensen die Big Buddha Cheese voor het eerst ervaren, geloven nauwelijks dat ze een indica-dominante kruising is. De reden hiervoor? Haar effect is verrassend cerebraal en opwekkend, maar ook erg ontspannend. Dit maakt haar een echte allemansvriend: energiek zonder scherp randje, maar ook verzachtend zonder je te vloeren. Het gebalanceerde effect maakt haar een goede optie voor elk moment van de dag. Denk aan een wake-en-bake, stimulatie in de middag of een relaxte avond thuis. Houd er wel rekening mee dat deze soort ook de munchies opwekt. Mogen we een kaasplankje aanbevelen?
Big Buddha Cheese: eindoordeel
Big Buddha Cheese zou bovenaan het verlanglijstje van elke liefhebber van goede wiet moeten staan. Deze soort is een echte allemansvriend, dankzij het gebalanceerde effect en het complexe scala aan smaken. Tel daarbij op dat ze ongelooflijk makkelijk te kweken is en je hebt een echte winnares te pakken. Om deze en andere redenen beschouwen we Big Buddha Cheese als een van de beste 'hartige' kruisingen op de markt!
- 3 min 11 June, 2020 Blue Cheese: Cannabis Strain Review & Informatie Blue Cheese combineert het zure, ietwat penetrante aroma van UK Cheese met de brutale, zoete bessensmaken van DJ Shorts Blueberry en is daarmee werkelijk uniek.
- 9 min 18 January, 2020 Top 10 Cannabisklassiekers Cheese. Skunk. Sour Diesel. Deze namen zijn welbekend bij elke stoner, bij zowel doorgewinterde veteranen als groentjes. Er is een reden waarom deze soorten zo wijdverbreid zijn. Ze zijn namelijk...
- 3 min 19 February, 2018 De Top 3 Cheese Cannabis Soorten En Hun Cheesy Geschiedenis Er zijn meerdere redenen om verliefd te worden op een Cheese cannabis soort, of het nu vanwege het opvallende aroma is of de prettige smaak. Laten we dus eens alle details bespreken van onze top 3.
- 7 min 6 February, 2018 Top 7 Originele Cannabis Soorten En Hun Breeders In dit artikel nemen we de oorsprong van 7 van de meest legendarische cannabissoorten die ooit op de markt zijn gebracht onder de loep. We kijken naar GG#4, Amnesia, Blueberry, Cheese, AK-47, Skunk...
- 2 min 11 October, 2016 Cheese Soorten: Wat Gaat Er Schuil Achter De Geur? Van geboorte tot overlijden spelen smaken en aroma's een belangrijke rol in onze levens. Cheese. De soort die, als je koolstoffilter faalt, je hele huis laat ruiken alsof je in een oude sok woont,...
- 2 min 20 August, 2015 Terpenen Boost: Het Kweken Van Echte Skunky Wiet De geur en smaak van wiet is onmiskenbaar. Hier zijn een aantal stappen die je kan zetten om die unieke smaak te stimuleren om je stash naar een hoger niveau te tillen.