Recept Voor Ovengebakken Jalapeño-Poppers
Jalapeño-poppers zijn een hete, hartige traktatie, perfect voor elke gelegenheid. Maar waarom maak je ze niet eens zelf? Met slechts een paar ingrediënten en met ons recept, kan ook jij heerlijke jalapeño-poppers bakken. En je zult er geen spijt van krijgen. Maar eet ze niet allemaal zelf op, geef je vrienden ook wat!
Jalapeño-poppers behoren echt tot de allerlekkerste snacks. Deze tijdloze tophapjes combineren de pittigheid van een van 's werelds meest favoriete pepers met de rijkdom van roomkaas. Superveelzijdig, simpel, en om van te watertanden!
Ideaal voor als je trek krijgt tijdens een filmavondje of een rooksessie met vrienden. Stop wat jalapeño-poppers in de oven en smullen maar. Je kunt natuurlijk ook naar de supermarkt gaan en een zak uit de vriezer pakken, maar wist je dat ze heel makkelijk zelf te maken zijn?
Twijfel je nog? Check dan eens ons recept! Vanaf de eerste keer dat je jalapeño-poppers zelf hebt gemaakt, en beseft hoe makkelijk het is, is de kans groot dat je de smaak te pakken hebt en dat je ze vaker wilt maken! We hebben zelfs een recept voor je met cannabis om de ervaring naar een nog hoger niveau te tillen.
Wees voorzichtig met chilipepers
Maar laten we beginnen bij het begin. Of je je jalapeños nu in de winkel hebt gekocht of zelf gekweekt hebt met de zaden uit de Zamnesia Peppershop, wees altijd voorzichtig bij het hanteren van pepers. Natuurlijk hebben jalapeños niet dezelfde Scovillewaarde als bijvoorbeeld de Carolina Reaper. Toch kun je je ook met jalapeños lelijk verbranden als ze in contact komen met je ogen of andere gevoelige delen van je huid!
Gebruik dus altijd een paar handschoenen om je chilipepers te bereiden. Neem maar van ons aan: als je na het koken met jalapeños naar de WC gaat, zul je ons dankbaar zijn.
Jalapeño M Zaden
Ovengebakken jalapeño-poppers maken
Nu kunnen we echt beginnen met ons begeerde jalapeño-poppers recept, inclusief de ingrediënten en andere benodigdheden. Hoewel dit geen al te ingewikkeld gerecht is, bereik je met een beetje zorg en geduld wel de beste resultaten.
We hebben ook een cannabisvariant van dit recept, daarover later meer. Ben je klaar om je vrienden en familie te verrassen met deze smakelijke traktatie? Daar gaan we!
Benodigdheden
- Scherp mes
- Theelepel
- Eetlepel
- Bakplaat
- Kom
- Bakpapier
- Handschoenen
- Oven
Ingrediënten
We geven een paar opties wat betreft de ingrediënten (deze zullen we in de stappen hieronder behandelen). Als je het recept echter wilt aanpassen en ingrediënten wilt vervangen door andere die beter bij je smaak passen, doe dat dan vooral. Improviseren in de keuken, en je eigen stijl en manier vinden, maakt koken alleen maar leuker!
- 12 grote jalapeño pepers
- 225g roomkaas
- 110g geraspte cheddar kaas (of andere kaas)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- 30g panko paneermeel (chips werken ook prima!)
- 1 eetlepel gesmolten boter
Dat is alles wat je nodig hebt. Maar zoals we al zeiden, is dit een recept dat gemakkelijk kan worden aangepast. Wil je bijvoorbeeld wat spek toevoegen? Vooral doen. En door meer kruiden of hete saus toe te voegen kunnen de echte hitte-liefhebbers het nóg pittiger maken!
Stappen
-
Verwarm de oven voor op ongeveer 200°C.
-
Doe nu je handschoenen aan. Ontpit vervolgens je jalapeños en snijd ze in plakjes. Snijd de pepers in de lengte doormidden, en schraap met een theelepeltje eventuele zaadjes en resten eruit.
-
Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Het papier zorgt ervoor dat je jalapeño-poppers niet aan de bakplaat blijven kleven, en je ze gemakkelijk kunt verwijderen.
-
Vervolgens kun je aan de vulling beginnen. Meng de geraspte kaas, knoflookpoeder, bieslook en roomkaas in de kom. Roer goed om ervoor te zorgen dat het allemaal gelijk verdeeld is. Zet het mengsel opzij.
-
Meng het panko paneermeel met de gesmolten boter. Hiermee maak je de poppers wat knapperiger. Stop beide ingrediënten in een kom en roer goed door, zodat alle broodkruimels met boter bedekt zijn. Je kunt in plaats van broodkruimels bijvoorbeeld ook je favoriete chips gebruiken. De lekkerste knapperige combinaties zijn mogelijk!
-
Nu hoef je alleen nog maar de jalapeños te vullen. Smeer een beetje van het roomkaasmengsel op je theelepel en breng het op de gesneden pepers aan. Bepaal zelf hoeveel je van het mengsel op elke peper wilt smeren, wat jij lekker vindt. Als je alle pepers hebt gevuld, leg je ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
-
Neem ten slotte een beetje van de boterachtige broodkruimels en bedek de pepers hiermee. Hierdoor krijgen je jalapeño-poppers een heerlijke bite.
-
Zet de bakplaat in de oven en laat ze ongeveer 18 tot 22 minuten bakken, of tot de bovenkant goudbruin is. Haal ze daarna uit de oven en laat ze zo'n 5 tot 10 minuten afkoelen.
Klaar is kees! Zo eenvoudig is het om zelf jalapeño-poppers te maken! Niet heet genoeg voor je? Serveer je poppers dan met een pikante dip of hot sauce en maximaliseer de pittigheid. Mocht je nog wat over hebben, dan kun je ze ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt ze simpelweg in de magnetron weer opwarmen.
Voedingswaarde
Gebakken jalapeño-poppers zijn ongelooflijk lekker, maar hoe zit het eigenlijk met de voedingswaarde? Per popper kun je het volgende verwachten:
Calorieën: | 104kcal |
Vet: | 9g |
Verzadigd vet: | 5g |
Koolhydraten: | 2g |
Eiwit: | 3g |
Cholesterol: | 28mg |
Zout: | 122mg |
Suiker: | 1g |
Kalium: | 66mg |
Vitamine A | 485IU |
Vitamine C: | 17mg |
Calcium: | 86mg |
IJzer: | 0,2mg |
Voeg wiet toe aan je ovengebakken jalapeño-poppers
Ben je op zoek naar wat extra 'spice'? Het zal je wellicht niet verbazen dat wiet dan prima werkt! Of het nu in fijngemalen wiet-, kief- of hasj vorm is, je kunt gemakkelijk een beetje groen aan je recept toevoegen.
Zorg er wel voor dat het gedecarboxyleerd is voordat je het als ingrediënt gebruikt; anders krijg je die bekende effecten niet.
Hoewel het verleidelijk kan zijn om je wiet aan de mengkom met alle andere ingrediënten toe te voegen, kun je het beter anders aanpakken. Als alles eenmaal gemengd is, kun je namelijk niet meer secuur doseren. Het is dus beter om aan het einde, nadat ze uit de oven zijn gekomen, op elke popper ongeveer evenveel wiet te strooien. Zo weet je precies hoeveel cannabis je per peper hebt, en wat je kunt verwachten. Bovendien zorgt deze methode ervoor dat je wiet niet blootgesteld wordt aan de hitte van de oven.
Op zoek naar gevulde jalapeños? Bij ons ben je aan het juiste adres!
Zoals je hebt kunnen lezen, zijn ovengebakken jalapeño-poppers makkelijk te bereiden en veelzijdig. Je kunt er bovendien op elk moment van genieten. En er gaat echt niets boven het maken van je eigen poppers in je eigen keuken!
Hopelijk ben je nu geïnspireerd om zelf te gaan kokkerellen: we beloven je dat je er geen spijt van krijgt. Weet je niet waar je moet beginnen? Geen paniek: we hebben niet alleen geweldige recepten, maar ook een breed aanbod aan peperzaadjes! Ga naar de Zamnesia Peppershop, bestel onze jalapeño zaden en kweek je eigen jalapeños op. Op die manier heb je een constante aanvoer van pepers, en nog beter: een constante voorraad jalapeño-poppers!
- 4 min 8 November, 2021 Hoe Maak Je Chipotle Pepers En Wat Kun Je Er Allemaal Mee... Chipotle is bijna synoniem aan de Mexicaanse en Tex-Mex keuken. Maar wat zijn chipotle pepers precies, en hoe maak je ze? Hieronder leggen we dit stap voor stap uit en lees je hoe je je eigen...
- 9 min 5 October, 2021 Top 15 Heetste Pepers Ter Wereld (Editie 2024) Hoe wordt een chilipeper de heetste ter wereld? Wij bekijken de 15 sterkste chilipepers van dit moment. Welke wil jij proeven, kweken of juist vermijden? We gaan in op het verschil tussen de...
- 7 min 6 September, 2021 Jalapeño Peper: Hoe Te Kweken En Gebruiken? Hoewel niet zo extreem heet als bijvoorbeeld de Ghost Pepper of habanero, is de jalapeño mateloos populair. Deze peper is vaak de eerste kennismaking van mensen met de wereld van de hete pepers,...
- 6 min 12 August, 2021 Pepers Kweken Voor Beginners In 10 Simpele Stappen Zelf pepers kweken, kan zeer lonend zijn. Het voelt goed om je eigen zorgvuldig gekweekte chilipepers te oogsten en in je keuken te gebruiken. Maar hoe pak je dat aan van zaad tot oogst? Volg onze...