Hoe Maak Je Cannabis BBQ Saus
Als je dol bent op barbecuen, hebben wij het ideale recept voor jou! Lees snel door om erachter te komen hoe je helemaal zelf je eigen BBQ saus met marihuana maakt.
Er is niets zaliger dan in je tuin van het zonnetje te genieten met een drankje en het eten op de BBQ. Of je nu in de stad woont of op het platteland, er is altijd wel een plekje waar je kan ontspannen en van de zomer kan genieten.
Om jou te helpen, hebben we een manier bedacht waarop je je liefde voor de buitenkeuken kan combineren met je geliefde kruid. Hieronder vind je ons recept om je eigen BBQ saus met cannabis te maken, helemaal zelf! Ongeacht wat er op het menu staat, vlees, groenten of tofu; je kan deze krachtige saus gebruiken om wat extra's toe te voegen aan je maaltijd.
Video: Hoe Maak Je Cannabis BBQ Saus
INGREDIËNTEN:
- 10 gram cannabis. Je kan zowel toppen als knipresten hiervoor gebruiken. De toppen zullen uiteraard een meer krachtige saus opleveren, maar het is natuurlijk ook een goed idee om knipresten te gebruiken, die je anders weg zou gooien.
- 80 ml plantaardige olie
- 180 ml tomatenpuree
- 120 ml mango sap
- 60 ml water
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels fijngehakte lente uitjes
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels biologische appelazijn
- 2 eetlepels Worcestershire saus
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel sojasaus
- 0,5 eetlepel chilivlokken/poeder
- Snufje cayennepeper
- Snufje gemberpoeder
- Het sap van 1 kleine limoen
- Optioneel: 1 eetlepel maizena om de saus wat dikker te maken (indien nodig)
- Zout en peper naar smaak
WERKWIJZE:
Allereerst heb je een pan nodig en een fornuis of, nog beter, een crockpot. (In dit recept gaan we ervan uit dat je een crockpot gebruikt).
1. Om te beginnen, maal je je cannabis zo fijn mogelijk.
2. Doe je cannabis, een beetje water, olie, bosui en limoensap in de crockpot.
3. Sudder dit op de lage stand van je crockpot, tenminste 90 minuten, waarbij je af en toe roert. Je wil niet dat het mengsel gaat koken.
4. Voeg nu de rest van je ingrediënten toe en roer goed door.
5. Zet de crockpot nu op de medium stand, zodat het mengsel licht aan de kook raakt. Hierdoor zal de cannabis decarboxyleren, wat de THC actief maakt.
6. Kook het mengsel nog eens 45 minuten, waarbij je af en toe roert.
7. De saus moet wat gaan indikken. Zodra het de gewenste dikte heeft, zet je de crockpot uit en proef je even.
8. Voeg wat zout en peper toe, als je dat wenst.
9. Bewaar in een luchtdicht bakje in je koelkast.
10. Geniet!
Over het algemeen zullen een paar eetlepels van deze saus genoeg zijn om een comfortabele buzz op te wekken, maar iedereen is anders en ook het type cannabis zal effect hebben op de kracht. De saus is geschikt voor het marineren van je vlees, maar ook als dipsaus. Onthoud alleen dat edibles ongeveer een uur nodig hebben om in te slaan, dus ga niet te ver! In de koelkast is de saus een paar weken houdbaar.
- 5 min 31 January, 2023 Waarom Het Eten Van Wiet Sterker Is Dan Roken Cannabis-edibles zijn al lang een populaire delicatesse. Zoals je misschien wel weet, kunnen de effecten ervan sterker zijn dan van een joint. Ontdek hier de geschiedenis van edibles, en waarom ze...
- 6 min 2 November, 2021 Wat Zijn De Voor- En Nadelen Van Cannabis Edibles? Wil je wiet gebruiken op een manier die niet schadelijk voor je longen is? Dan moet je edibles eens proberen. Er kleven echter wel enkele voor- en nadelen aan het gebruik van edibles, die we...
- 7 min 5 November, 2019 Alles Wat Je Zou Moeten Weten Over Cannabis-Edibles Met cannabis-edibles heb je een unieke manier om van wiet te genieten. Het gebruik van edibles is soms echter intimiderend, zeker als je het nog nooit gedaan hebt of eerder negatieve ervaringen...
- 4 min 10 September, 2013 Top 10 Cannabisrecepten Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen cannabis om verschillende redenen. Vanwege de liefde voor de wiet tot en met de verbluffende voordelen die het de mensen biedt die met pijn moeten omgaan....