Blog
Microdosing LSD: Wat Je Moet Weten
4 min

Microdosing LSD: Wat Je Moet Weten

4 min

Microdosing is erg populair en LSD is in dit opzicht een van de populairste drugs. In deze blog post onderzoeken we de effecten van het microdoseren van LSD, en kijken we of het de moeite waard is om het uit te proberen.

Misschien heb je wel eens van 'microdosing' gehoord. De afgelopen vijf tot tien jaar is dit steeds populairder geworden. Maar desondanks blijft het de vraag of het echt werkt en wat het eigenlijk doet.

In deze blog post kijken we naar het microdoseren van LSD.

Wat is LSD?

Wat Is LSD?

Lysergeenzuurdi-ethylamide, afgekort 'LSD', is een van de krachtigste psychoactieve drugs ter wereld. Zo krachtig zelfs dat de drempeldosis (de dosis waarbij je merkbare effecten ervaart) voor sommige mensen slechts 15 microgram is (er gaat 1.000.000 microgram in een gram). Desalniettemin is het nog steeds een van de populairste keuzes voor microdosing. Later meer hierover.

LSD werd voor het eerst gesynthetiseerd in 1930 door dr. Albert Hofmann. Hij probeerde te ontdekken of de schimmel moederkoren nuttige alkaloïden bevatte. Op een dag, in het laboratorium, kreeg hij LSD binnen en ervoer hij de allereerste acid trip ter wereld.

Echter wordt dit verhaal door sommigen in twijfel getrokken. Zo is het onwaarschijnlijk dat een ervaren wetenschapper nieuwe stoffen zomaar in de mond stopt. Wat er echter ook gebeurde, op 16 april 1943 werden de effecten van LSD ontdekt.

In de decennia daarna was er sprake van een enorme golf van LSD gerelateerd psychiatrisch onderzoek. Het werd daarbij gezien als een wondermiddel dat bij allerlei psychische aandoeningen zou kunnen worden gebruikt. Als je bedenkt hoe beperkt en gestigmatiseerd het gebruik van LSD tegenwoordig is, is het behoorlijk verrassend om te horen hoe wijdverbreid en geaccepteerd het was voordat het in de jaren zeventig verboden werd!

Sindsdien is LSD over de hele wereld illegaal, maar toch wordt het vanwege de krachtige psychedelische effecten door velen gebruikt.

Waarom zou je LSD microdoseren?

Waarom Zou Je LSD Microdoseren?

LSD is een van de populairste psychedelica die voor microdosing wordt gebruikt. Daarom is er ook vrij veel anekdotisch bewijs over te vinden. Althans, in vergelijking met sommige andere drugs. De belangrijkste redenen waarom mensen LSD microdoseren, zijn:

  • Om de focus te verbeteren
  • Om de creativiteit te vergroten
  • Om meer energie te krijgen
  • Om een gevoel van positiviteit te bevorderen
  • Het vergroten van het probleemoplossend vermogen

Over het algemeen microdoseren mensen LSD om bepaalde prestaties te verbeteren, van het uitvoeren van creatieve projecten tot werkgerelateerde taken. Anderen gebruiken het echter meer om zichzelf op te vrolijken.

Wat is een microdosering LSD precies?

Wat Is Een Microdosering LSD Precies?

Zoals gezegd, ligt de drempeldosis voor een merkbare LSD trip rond de 15 microgram. Het idee is dat je niet high wordt. Als je dat wel wordt, ben je niet aan het microdoseren.

Daarom zit een microdosering LSD meestal tussen de 5 en 10 microgram.

Om je ideale microdosering te vinden, begin je met de laagst mogelijke dosis en neem je steeds iets meer. Nogmaals, het idee is om een heel subtiel effect te ervaren, zonder high te worden. Het kan ook gebeuren dat je iets te veel neemt en je je niet high voelt, maar wat geïrriteerd en ongemakkelijk. Bij microdosing is minder dan ook vaak beter.

Hoe microdoseer je LSD?

Over microdosing is nog niet veel bekend en er zijn meerdere manieren om het te doen. Laten we hier eens induiken.

Wanneer moet je LSD microdoseren?

Over het algemeen is men het erover eens dat je niet elke dag moet microdoseren. Hiervoor zijn meerdere redenen. In de eerste plaats om te voorkomen dat je hersenen een tolerantie opbouwen, wat al snel alle gewenste effecten teniet zou doen. Daarnaast is het belangrijk om je lichaam een pauze te gunnen. Hoewel LSD over het algemeen als fysiek veilig wordt beschouwd, kennen we niet de volledige impact van zeer regelmatig gebruik ervan. Het is dus het beste om ietwat voorzichtig te zijn.

Daarom nemen mensen meestal elke derde dag een microdosering. Dus als je op een ochtend LSD neemt, dan kun je het beste de volgende twee dagen niets nemen en dan weer wat. Daarbij wordt aanbevolen om LSD vroeg op de dag te gebruiken, vóór 10.00 uur. Dit omdat de effecten wel twaalf uur kunnen aanhouden; hoewel je ze misschien niet echt voelt, kunnen ze wel je slaap verstoren.

Gerelateerd artikel

Hoe Vaak Moet Je Microdoseren?

Welke vorm van LSD is het beste voor microdosing?

Welke Vorm Van LSD Is Het Beste Voor Microdosing?

Meestal zit LSD op vloeipapier. Deze zogeheten 'blotters' bevatten (vaak) tussen de 100 en 250 microgram LSD en worden sublinguaal ingenomen. Het kan verleidelijk zijn om een blotter in 10, 15, 25 of 30 stukjes te snijden en zo een microdosering te nemen, maar dit wordt niet aanbevolen. Hiervoor zijn twee belangrijke redenen.

Ten eerste is het erg moeilijk om een blotter in kleine stukjes van gelijke grootte te snijden. Dit vergt een behoorlijke mate van precisie. Ten tweede, zelfs als dit wel lukt, dan zou de LSD nog altijd niet gelijkmatig zijn verdeeld, en dus zou de dosis van elke blotter anders zijn. Sommige stukjes kunnen bijna niets bevatten, en andere juist een te grote dosis.

Daarom kun je het beste vloeibare LSD met een pipet gebruiken. Als je geen LSD in vloeibare vorm kunt krijgen, is het mogelijk om het op te lossen in alcohol. We geven hieronder geen uitgebreide handleiding, maar je krijgt wel een idee van hoe je dit doet. Om het simpel te houden, gebruiken we 10ml alcohol per blotter met 100 microgram LSD.

Hoe haal je LSD uit een blotter?

  1. Zet 10ml alcohol klaar (zoals wodka).
  2. Leg er een blotter in en laat het 24 uur staan.
  3. Gebruik een pipet om de alcohol op te zuigen en decanteer het in een bakje.
  4. Gooi de gebruikte blotter weg.

Heel eenvoudig; zo kun je LSD weer in vloeibare vorm krijgen. De LSD moet gelijkmatig in de alcohol worden verdeeld, wat betekent dat een druppel van 1ml alcohol 10 microgram LSD bevat.

Wat zijn de gevaren van microdosing met LSD?

Wat Zijn De Gevaren Van Microdosing Met LSD?

De risico's van het microdoseren van LSD lijken minimaal. Dat gezegd hebbende, er is simpelweg niet genoeg onderzoek gedaan om conclusies te trekken. Daarom moeten we dezelfde voorzichtigheid in acht nemen bij het microdoseren van LSD als bij het innemen van grotere doses!

Het grootste gevaar van LSD is dat het onderliggende psychische aandoeningen kan aanwakkeren, zoals psychoses. Hoe groot dit risico is, is onduidelijk, maar iedereen met een voorgeschiedenis van psychische aandoeningen, of met een familiegeschiedenis hiervan, moet het gebruik van LSD vermijden.

Daarnaast kan LSD angstgevoelens verergeren, wat betekent dat het ook soortgelijke aandoeningen kan laten opspelen.

Een specifiek risico dat gepaard gaat met microdosing is manie. Bij sommige mensen kan de stimulering van een microdosering een soort manie veroorzaken. Dit kan het enkele dagen erg moeilijk maken om te slapen en ook de eetlust onderdrukken. Deze manie kan nogal verontrustend, uitputtend en ontwrichtend zijn, dus als je hier last van krijgt, is microdosing misschien niets voor jou.

LSD-analogen

LSD-Analogen

LSD is een vrij populaire drug, waardoor er ook veel derivaten en analogen van zijn. Zoals met veel drugs, kun je iets kopen wat 'LSD' heet, maar wat in feite iets heel anders is. Sommige analogen lijken er erg op en kunnen op vergelijkbare manieren worden gebruikt, terwijl er ook analogen zijn die veel krachtiger en gevaarlijker zijn.

Ondanks wat je op internet leest, zijn er geen duidelijke manieren om te zien wat je gebruikt zonder het te testen. Koop daarom alleen LSD bij een betrouwbare verkoper. Als dit niet kan, schaf dan de juiste testapparatuur aan of stuur het naar een lab.

Zou je LSD moeten microdoseren?

Er is nog niet veel bekend over het microdoseren van LSD, wat eigenlijk het geval met vrijwel alle drugs is. Daarom raden we microdosing noch aan of af.

Als je het toch wilt proberen, kun je je het beste voorbereiden door op zoek te gaan naar informatie over microdosing van mensen die er grondig mee hebben geëxperimenteerd. Er is veel te vinden op fora, hoewel je die verhalen ook altijd met een korreltje zout moet nemen.

Wanneer je ervoor kiest om LSD te microdoseren, luister dan altijd naar je hoofd en lichaam. Als er iets niet klopt, verander dan je dosis/timing of stop helemaal. En als het wel meteen voor je werkt; perfect!

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken