Blog
Alles Wat Je Moet Weten Over Microdosing Met Lsa
3 min

Alles Wat Je Moet Weten Over Microdosing Met LSA

3 min

LSA, een natuurlijk voorkomende psychedelische stof die sommige planten produceren, is van oudsher populair vanwege de intense impact, die vaak wordt vergeleken met die van LSD. Naast het gebruik voor sterke trips, wenden velen zich tot microdosing voor allerlei mogelijke gezondheidsvoordelen. Ontdek wat deze potentiële gamechanger te bieden heeft.

LSA (of lyserginezuuramide) komt van nature voor in veel planten. Het is een psychedelische stof die bij trippers enorm populair is. Hoewel het in staat is om LSD-achtige trips en effecten op te wekken, kiezen steeds meer mensen voor microdosing met LSA in de hoop er hun voordeel mee te doen.

Maar hoe werkt het? En welke mogelijke voordelen kunnen gebruikers verwachten? We behandelen alles wat je moet weten over microdosing met LSA.

Wat is LSA?

Wat Is LSA?

De meeste mensen hebben op zijn minst van LSD gehoord, maar LSA is veel minder bekend. Laten we dus eens kijken wat lyserginezuuramide precies is. Zoals gezegd, is LSA een van nature voorkomende psychedelische stof die voorkomt in planten zoals Morning glory (Ipomoea violacea), Ololiuqui en Hawaiian baby woodrose (Argyreia nervosa).

Vanwege de effecten die het kan opwekken, wordt de aan de plant onttrokken psychedelische stof vaak vergeleken met LSD. Toch heeft LSA maar ongeveer 1/10 tot 1/30 van de sterkte van LSD. Dit maakt het een geschikte keuze voor microdosing.

Net als veel andere natuurlijk voorkomende psychedelische en psychoactieve stoffen, heeft LSA een lange geschiedenis. Het gebruik ervan gaat duizenden jaren terug naar traditionele spirituele en religieuze ceremonies in Zuid-Amerika.

Waarom microdosing met LSA?

Waarom Microdosing Met LSA?

Het is bekend dat het gebruik van grote hoeveelheden LSA bedwelmende en rustgevende effecten veroorzaakt. Maar bij lagere doses kan de stof mogelijk ook van pas komen voor microdosing. Zo zouden kleinere hoeveelheden zelfs kunnen zorgen voor een opgewekt en energiek gevoel. Maar als het om microdosing gaat, hebben we het over hele kleine hoeveelheden (vandaar de naam). Omdat ze zo klein zijn, is het onwaarschijnlijk dat deze een high veroorzaken.

Natuurlijk is het, net als bij alle vormen van microdosing, vooral een kwestie van de hoeveelheden afstemmen tot je effecten merkt. Het idee is dat je daarmee alle potentiële gezondheidseffecten ervaart, zonder dat het een merkbare high veroorzaakt.

Bij microdosing nemen veel mensen het zelfs op in hun dagelijkse schema. Daarbij gebruiken ze een kleine dosis voor het werk of een andere activiteit. Hoewel er niet veel bewijzen of onderzoeken over microdosing met LSA beschikaar zijn, zijn er talloze verhalen en informele onderzoeken die suggereren dat er misschien voordelen mee te behalen zijn.

Microdosing met LSA

Als het gaat om het microdosing met LSA, hoeveel is dan genoeg? Zoals gezegd, variëren de doses van persoon tot persoon. Natuurlijk ben je niet op zoek naar een intense trip. De gemiddelde microdosering LSA ligt tussen de 0,05-0,4mg. Vergeleken met een gangbare tripdosis van rond de 0,5-1,5mg, is dat een enorm verschil. Een sterke dosis ligt rond de 1,5-4,0mg.

Zoals bij alle vormen van microdosing, helpt het om bij te houden hoe je je voelt voor, tijdens en na het gebruik van een dosis. Zo krijg je een beter inzicht in de voordelen die je ervaart, maar ook de eventuele bijwerkingen.

Gerelateerd artikel

Alles Wat Je Moet Weten Over Microdoseren

Wat zijn de mogelijke effecten van microdosing met LSA?

Wat Zijn De Mogelijke Effecten Van Microdosing Met LSA?

Wat voor mogelijke impact kun je nu verwachten als je aan microdosing met LSA begint? Een van de belangrijkste effecten is een mogelijke toename van je energieniveau en een verbetering van je stemming. Daarnaast kan het misschien je slaapkwaliteit verbeteren en helpen bij het verlichten van pijn of ongemak. Een studie (Andersson et al., 2017) toonde echter aan dat mensen met een aanleg voor migraine, merkten dat de frequentie en ernst van hun klachten aanzienlijk verminderden dankzij het gebruik van microdoses LSA.

Wat zijn de mogelijke risico's van microdosing met LSA?

Hoewel ze zeldzaam zijn, zijn er enkele bijwerkingen en risico's verbonden aan microdosing met LSA. Zoals eerder besproken, staat het onderzoek nog in de kinderschoenen. Daarom kunnen er nog veel ongedocumenteerde bijwerkingen zijn van het gebruik van LSA. Bij zorgen kun je natuurlijk een arts of medisch professional raadplegen voordat je aan microdosing begint, hoewel het onwaarschijnlijk is dat die veel (of ook maar iets) over LSA weet.

Voor het grootste deel worden de bijwerkingen geassocieerd met het gebruik van te veel, dus microdosing moet geen probleem zijn zolang de dosis correct is. Enkele bijwerkingen om op te letten zijn:

  • buikkrampen
  • diarree
  • verhoogde hartslag, wat enig ongemak kan veroorzaken

Met sterkere doses kun je hallucinaties en visuals ervaren die karakteristiek zijn voor een trip, maar bij microdosing misschien niet gewenst zijn.

Is het tijd om LSA een kans te geven?

Is Het Tijd Om LSA Een Kans Te Geven?

Zoals je kunt zien, is er zeker genoeg te ontdekken als het gaat om microdosing met LSA. Zoals we al zeiden is er op dit moment erg weinig bekend over de mogelijke voordelen en bijwerkingen. Toch zijn er een hoop verhalen te vinden op verschillende online fora, waarin gebruikers aangeven welke microdosering LSA voor hen werkt. Heb je het gevoel dat het tijd is om je dagelijkse routine om te gooien en ben je op zoek naar iets dat je energieniveau en stemming zou kunnen bevorderen? Dan is experimenteren met LSA misschien het overwegen waard.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Bronnen
  • Martin Andersson, Mari Persson, & Anette Kjellgren. (2017). Psychoactive substances as a last resort—a qualitative study of self-treatment of migraine and cluster headaches - https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken