Blog
Zamnesia Outdoor Kweekkit
4 min

Paddo's Kweken Met Onze Kweekset Voor Buiten

4 min

Ga zelfverzekerd aan de slag met het voorbereiden, kweken en oogsten van paddo's. Met ons stappenplan en deze fantastische kweekset breng je je eigen plekje met betoverende paddo's tot leven!

Veel mensen verkeren in de veronderstelling dat het kweken van paddo's lastig is. Het is echter nog lastiger en zelfs gevaarlijk, om zelf het bos in te trekken en in het wilde weg paddenstoelen te gaan plukken. De Outdoor Kweekset van Zamnesia is een betrouwbare manier om eigenhandig paddo's te kweken. Het is een eenvoudig te gebruiken set waarmee je paddo's van buitengewone kwaliteit produceert. Als je de onderstaande stappen volgt, leg je zonder veel moeite een plekje aan waar ze kunnen gedijen. Nu vraag je je misschien af: wat is een paddo kweekset precies?

WAT IS EEN BUITENKWEEK-SET?

WHAT IS AN OUTDOOR CULTIVATION KIT?

De Outdoor Kweekset bevat eersteklas mycelium dat meteen klaar is om aan je substraat toe te voegen en dat buiten gekweekt kan worden op de door jou gekozen locatie. Bovendien kan de plek waar je de paddo's kweekt zonder veel inspanning jarenlang benut worden. Deze kweekset levert je het belangrijkste element voor een succesvolle paddo-kweek. Je hebt nog wel een paar andere zaken nodig, maar dan duurt het niet lang meer voordat je op reis kunt naar spirituele verlichting.

Wat magic mushrooms betreft, kun je niet zomaar een paddenstoel gebruiken. Daarom bevat onze Outdoor Kweekset een van de meest potente paddo's die we kennen; de Psilocybe azurescens. De actieve verbindingen in deze paddenstoel, psilocybine en psilocine, zorgen voor de geestverruimende tripeffecten. Daar staan de paddenstoelen dan ook om bekend. Ze behoren tot de schimmelfamilie Hymenogastraceae en komen van nature voor in verschillende streken van de Verenigde Staten, zoals in Washington en Californië. Na droging bedraagt het gemiddelde psilocybine-gehalte 1,1%; voor de psilocine is dat 0,15%. Van alle bestaande soorten Psilocybe is dit een ongelofelijk sterke variëteit.

GA BEHOEDZAAM TE WERK

Gezien het stukje grond waarmee je kweekt een levend, ademend organisme in zijn natuurlijke omgeving is, bestaat de kans altijd dat je kweek vervuild raakt met andere giftige paddenstoelen of schimmels. Om dit risico te verkleinen, dien je op de hoogte te zijn van de fysieke kenmerken van de Psilocybe azurescens. Zo weet je altijd dat je de juiste paddenstoel te pakken hebt.

De Psilocybe azurescens heeft een hoedje met een doorsnede van ongeveer 30-100mm. In het midden bevindt zich een geprononceerde verhoging die zich als het ware in de vorm van een koepel naar beneden uitspreidt. De kleur is kastanjebruin tot karamel en naar de randen van het hoedje toe is die wat bleker en lichter. Het steeltje wordt ongeveer 90-200mm lang, met een doorsnede van 3-6mm. Dichter bij de grond neemt de dikte van de steel toe. De zijdeachtige witte kleur wordt geleidelijk aardebruin tot daar waar het steeltje in de aarde verdwijnt.

Gerelateerd artikel

Hoe Je Verschillende Soorten Magic Mushrooms Identificeert

EENVOUDIG STAPPENPLAN

Zamnesia Outdoor Kweekset

Met dit eenvoudige stappenplan organiseer je makkelijk een plekje buiten waar je je eigen paddo's kunt kweken met de Zamnesia Outdoor Kweekset.

Dit heb je behalve de kweekset allemaal nodig:

  • Plastic bewaardoos met deksel, inhoud 1 liter
  • 10 liter zak met kleine houtsnippers van beukenhout
  • 1 niet al te grote kartonnen doos (maximaal 30 x 30 x 15cm)
  • 1 plastic zak
  • 1 vork
  • 1 grote emmer
  • Kokend water

ZO GA JE TE WERK

beukenhoutsnippers

  1. Neem de plastic bewaardoos van 1 liter en vul die voor ¾ met de beukenhoutsnippers.

  2. Vul vervolgens de plastic doos (waarin zich de houtsnippers bevinden) tot de rand met kokend water. Dit laat je twaalf uur lang afkoelen. Als het afgekoeld is, giet je het overtollige water af.

  3. Was goed je handen. Doe vervolgens de inhoud van de verpakking met het mycelium in de plastic zak. Verdeel het in stukken door met je handen zachtjes en met beleid in de zak te knijpen.

  4. Verdeel het mycelium gelijkmatig in de plastic doos van 1 liter met daarin de vochtige houtsnippers. Gebruik alles wat er in de plastic zak zit. Met een schone vork vermeng je gelijkmatig de houtsnippers en het mycelium.

  5. Als het eenmaal goed door elkaar is gehusseld, bedek je de houtsnippers en het mycelium met een laag nat karton. Plaats het deksel van de plastic doos er losjes bovenop. Het is van groot belang dat er nog zuurstof bij kan komen. Die heeft het mycelium namelijk nodig om zich te ontwikkelen. Het deksel doet dienst als fysieke barrière voor ongewenst bezoek.

  6. Zet de doos een maand in een stofvrije ruimte. Zorg ervoor dat de opslagruimte schoon is. Ook mag het er niet te heet of te licht zijn. Zodra het mengsel van de houtsnippers en het mycelium er wit uitgeslagen uitziet, is dat het teken dat het actief is en de operatie is geslaagd. Nu kan het naar buiten verplaatst worden.

  7. Doe het restant van de 10 liter zak houtsnippers in de grote emmer. Vul de emmer wederom tot ¾ en voeg zoveel heet water toe als er nog in past. Laat het twaalf uur afkoelen en giet het af.

  8. Vul de kartonnen doos met de dampige houtsnippers uit de emmer en de actieve houtsnippers uit de doos van 1 liter. Ook dit vermeng je goed met een schone vork totdat je alles hebt verdeeld.

  9. Graaf een gat en begraaf de open doos. Doe er een dun laagje vochtige aarde over (ongeveer 1cm) om de kans op een succesvolle flush te vergroten. Zorg er wel voor dat de kartonnen doos in de aarde zich niet in de volle zon bevindt.

NAZORG

Gelukkig is er niet veel nazorg vereist. Ervan uitgaande dat je alle adviezen hebt opgevolgd en je een passend plekje hebt uitgekozen, groeit en gedijt alles zonder verdere hulp. Daar komt geen mens meer aan te pas. Voor de optimale kweekomstandigheden dien je er wel voor te zorgen dat de kweekplek altijd vochtig is. Daar kun je al rekening mee houden als je een plekje uitzoekt. Om het even te controleren, steek je gewoon een vinger een centimeter in de grond. Als de aarde droog aanvoelt, moet je vocht toevoegen. Water dus. De laatste stap is bescherming tegen vorst. Dat is een fluitje van een cent. Voordat de vorstperiode begint, bedek je de plek waar je kweekt met een verse laag houtsnippers.

DE OOGST

De locatie waar je je paddo's kweekt, is goed beschermd tegen de vorst en het is voldoende vochtig gebleven voor de paddo's om te kunnen groeien. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is oogsten. We houden graag het hele proces van het kweken van paddo's zo simpel mogelijk. Je kunt ze daarom het best plukken zodra ze volwassen beginnen te worden. Als ze de eerder beschreven uiterlijke kenmerken vertonen, kun je gaan verzamelen. Dat doe je eenvoudig door ze met de hand uit de grond te trekken. Pak gewoon het steeltje beet tussen je duim en wijsvinger en trek het met een klein rukje omhoog.

Gerelateerd artikel

Hoe Oogst Je Paddo's?

De vruchtvorming van paddo's begint doorgaans rond de maand november en dat gaat door tot de eerste vorst intreedt. Onder optimale omstandigheden zou je gedurende deze periode twee tot drie keer een volledige oogst van je kweekplek moeten kunnen oogsten.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Producten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken