Hoe maak je Majoun, oftewel Marokkaanse Hasj Jam
Marokko produceert al duizenden jaren wat van de beste hasj ter wereld. Het is dus geen verrassing dat ze precies weten hoe ze ermee moeten koken! Hier is een klassiek recept voor een zalige buzz.
Majoun, ook wel bekend als Marokkaanse Hasj Jam, is een traditioneel, 1000 jaar oud recept, die tot op heden wordt gebruikt om krachtige en smakelijke lekkernijen te produceren. Er zijn maar weinig old-school rokers die niet gehoord hebben van haar vaardigheden. Dus om nieuw leven te blazen in een oude klassieker, hebben we een recept voor je waarmee je zelf een beetje zoete hasj historie kan maken.
INGREDIËNTEN
Voor de Majoun:
- 175g honing
- 170g ongezouten boter
- 1g+ hasj (afhankelijk van hoe sterk je elke bal wil)
- 85g pistaches, gepeld
- 85g vijgen
- 85g cashewnoten
- 110g dadels
- 110g amandelen
- 2 eetl. bloem
- 1 theel. zout
Kruidenmix:
- 1 theel. gemalen gember
- 1 theel. gemalen kaneel
- 1 theel. gemalen nootmuskaat
- 1 theel. gemalen anijs
INSTRUCTIES
1. Verwarm je oven voor op 120°C en bak de hasj met de boter in een ovenvaste schaal, gedurende 30 minuten.
2. Terwijl je hasj en boter bakken, vermaal je alle noten zo fijn mogelijk. Over het algemeen is een keukenmachine hier handig voor.
3. Eenmaal gemalen, zet je ¼ van je noten opzij, zodat je die later kan gebruiken als coating.
4. Snij alle resterende ingrediënten, zoals de vijgen en dadels, in kleine stukjes. Zorg ervoor dat je stelen en pitten verwijdert.
5. Combineer de kruiden in een mooie mix en zet opzij.
6. Haal je hasj en boter uit de oven en giet het mengsel in een steelpan.
7. Verwarm de steelpan op een laag vuur en voeg de bloem toe. Met een garde mix je de bloem met de boter-hasj mix. Kook 5 minuten door, waarbij je constant roert.
8. Haal de mix van de warmtebron en zet opzij.
9. In een grote mengkom combineer je de resterende ingrediënten, inclusief de kruidenmix. Hierna kan je de warme botermix toevoegen. Met je handen kneed je alles goed door, tot je een gelijkmatige mix hebt. Het mengsel moet dik en soepel aanvoelen.
10. Als je mengsel te dun is, kan je het 30 minuten tot een uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.
11. Schep ongeveer 2 eetlepels mix in je handen en rol dit tot een bal, waarna je het door de nootjes rolt. Herhaal.
12. Bewaar je voltooide Marokkaanse Majoun in een luchtdicht bakje in de koelkast.
Simpel! Dit is een gemakkelijk proces die iedereen kan uitvoeren. Eenmaal voltooid, heb je je eigen heerlijke stukjes cannabis geschiedenis, klaar om van te genieten als buzzing snack. De hoeveelheid gebruikte hasj kan worden aangepast aan jouw behoeften, dus voel je vrij te experimenteren, want daar gaat het tenslotte om als je met cannabis kookt. Onthoud dat het 45-90 minuten kan duren voor cannabis edibles effect hebben, dus ga niet te ver.
- 7 min 21 November, 2024 De 6 Beste Manieren Om Hasj Te Maken Hasj maken is vrij eenvoudig als je er eenmaal mee aan de slag gaat, dus hier zijn zes manieren waarop je je wietplanten kunt omzetten in dit wereldwijd bekende concentraat. Een wereld van hasj...
- 3 min 30 August, 2024 Hoe Maak Je Spacecake? Hier Is Een Gemakkelijk Recept! In dit artikel vind je een eenvoudig recept om een verrukkelijke spacecake te bakken. Deze traktatie is niet alleen een genot voor je smaakpapillen, maar belooft ook een onvergetelijke ervaring, of...
- 4 min 1 February, 2024 Hoe Maak Je Wietboter Wietboter vormt de basis van bijna elke cannabis edible. Als je weet hoe je het moet maken, kun je helemaal losgaan in de keuken. Ontdek hier hoe je wietboter maakt en bereid je eigen edibles! Lees...
- 2 min 1 December, 2023 Hasj Yoghurt: Een Makkelijk Recept Til je yoghurt naar een hoger niveau met ons recept voor hasj-yoghurt. Al met wat hasj, je favoriete yoghurt en enkele standaard benodigdheden maak je in een handomdraai een smakelijke, krachtige...
- 6 min 31 March, 2022 Hoe Maak Je Bubble Hash? (3 Methodes) Bubble hash is een sterk extract. Gelukkig bestaan er enkele makkelijke methodes om het zelf te maken met materiaal dat je vaak al in de keuken hebt liggen. Geniet van hasj zonder je zorgen te...
- 2 min 17 June, 2018 Hoe Maak Je Cannabis Chocolade Theobroma cacao is het hoofdingrediënt van chocola en betekent "voedsel van de goden". Dit moet natuurlijk wel goed samengaan met een ander cadeautje van de goden: Cannabis. Hier is een recept voor...
- 1 min 13 May, 2016 Hoe maak je jam van cannabis Jam is geweldig op toast bij het ontbijt, of als een zoete aanvulling op een toetje. Waarom voeg je geen extra kick toe door je eigen versie te maken met cannabis?
- 3 min 15 April, 2016 Cannabis Appeltaart: Twee eenvoudige recepten Zelf cannabis edibles maken is een prima manier om te genieten van de kalmerende buzz van je stash. Appeltaart met cannabis is een edible die je moeite waard is, dus hier ontdek je hoe je dit maakt.
- 1 min 31 May, 2015 Recept: Honing met cannabis Honing, met haar uitgesproken, zoete smaak, is een natuurlijk zoetmiddel, die enorm populair is in Europa. Hier leggen we uit hoe je een buzz toevoegt aan je honing, met ons cannabis geinfuseerde honi
- 4 min 10 September, 2013 Top 10 Cannabisrecepten Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen cannabis om verschillende redenen. Vanwege de liefde voor de wiet tot en met de verbluffende voordelen die het de mensen biedt die met pijn moeten omgaan....