Blog
Hoe maak je Majoun, oftewel Marokkaanse Hasj Jam
1 min

Hoe maak je Majoun, oftewel Marokkaanse Hasj Jam

1 min

Marokko produceert al duizenden jaren wat van de beste hasj ter wereld. Het is dus geen verrassing dat ze precies weten hoe ze ermee moeten koken! Hier is een klassiek recept voor een zalige buzz.

Majoun, ook wel bekend als Marokkaanse Hasj Jam, is een traditioneel, 1000 jaar oud recept, die tot op heden wordt gebruikt om krachtige en smakelijke lekkernijen te produceren. Er zijn maar weinig old-school rokers die niet gehoord hebben van haar vaardigheden. Dus om nieuw leven te blazen in een oude klassieker, hebben we een recept voor je waarmee je zelf een beetje zoete hasj historie kan maken.

INGREDIËNTEN

Voor de Majoun:

  • 175g honing
  • 170g ongezouten boter
  • 1g+ hasj (afhankelijk van hoe sterk je elke bal wil)
  • 85g pistaches, gepeld
  • 85g vijgen
  • 85g cashewnoten
  • 110g dadels
  • 110g amandelen
  • 2 eetl. bloem
  • 1 theel. zout

Kruidenmix:

  • 1 theel. gemalen gember
  • 1 theel. gemalen kaneel
  • 1 theel. gemalen nootmuskaat
  • 1 theel. gemalen anijs

INSTRUCTIES

1. Verwarm je oven voor op 120°C en bak de hasj met de boter in een ovenvaste schaal, gedurende 30 minuten.

2. Terwijl je hasj en boter bakken, vermaal je alle noten zo fijn mogelijk. Over het algemeen is een keukenmachine hier handig voor.

3. Eenmaal gemalen, zet je ¼ van je noten opzij, zodat je die later kan gebruiken als coating.

4. Snij alle resterende ingrediënten, zoals de vijgen en dadels, in kleine stukjes. Zorg ervoor dat je stelen en pitten verwijdert.

5. Combineer de kruiden in een mooie mix en zet opzij.

6. Haal je hasj en boter uit de oven en giet het mengsel in een steelpan.

7. Verwarm de steelpan op een laag vuur en voeg de bloem toe. Met een garde mix je de bloem met de boter-hasj mix. Kook 5 minuten door, waarbij je constant roert.

8. Haal de mix van de warmtebron en zet opzij.

9. In een grote mengkom combineer je de resterende ingrediënten, inclusief de kruidenmix. Hierna kan je de warme botermix toevoegen. Met je handen kneed je alles goed door, tot je een gelijkmatige mix hebt. Het mengsel moet dik en soepel aanvoelen.

10. Als je mengsel te dun is, kan je het 30 minuten tot een uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

11. Schep ongeveer 2 eetlepels mix in je handen en rol dit tot een bal, waarna je het door de nootjes rolt. Herhaal.

12. Bewaar je voltooide Marokkaanse Majoun in een luchtdicht bakje in de koelkast.

Simpel! Dit is een gemakkelijk proces die iedereen kan uitvoeren. Eenmaal voltooid, heb je je eigen heerlijke stukjes cannabis geschiedenis, klaar om van te genieten als buzzing snack. De hoeveelheid gebruikte hasj kan worden aangepast aan jouw behoeften, dus voel je vrij te experimenteren, want daar gaat het tenslotte om als je met cannabis kookt. Onthoud dat het 45-90 minuten kan duren voor cannabis edibles effect hebben, dus ga niet te ver.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken