Hoe maak je glutenvrije, kosmische mueslirepen met cannabis
Ons nieuwe recept biedt ruimte voor wat experimenten in de keuken. Je zal je lichamelijk en geestelijk verkwikt voelen, waardoor alles net een beetje beter voelt.
We zitten echt te springen om dit met jou te delen, want het is een van onze favoriete cannabis recepten tot nu toe. De mueslireep met cannabis. Het is zo simpel als het klinkt, maar biedt enorm veel flexibiliteit en smaak.
Voor de meer gezondheidsbewuste stoners onder ons, zijn deze repen een geweldige manier om je favoriete cannabis in te nemen terwijl je toch alle proteïnen, vezels en energie krijgt om de dag door te komen. De vulling mag je helemaal zelf bepalen, dus gebruik je fantasie. Onze favorieten zijn rozijnen, walnoten en stukjes chocolade. Deze repen zijn kleverig, zacht en vullend. Als je ze iets knapperiger wil, kan je de helft van de mix gebruiken in dezelfde vorm.
We hebben ook een methode toegevoegd voor het maken van cannabis-kokosolie, maar je kan deze repen ook zonder cannabis maken, waardoor ze geschikt zijn voor de hele familie door gewone kokosolie te gebruiken of bijvoorbeeld boter.
JE HEBT NODIG
- Twee grote mengkommen
- Pollepel
- Bakvorm van 15 x 20cm
- Vetvrij papier
- Oven
- Slowcooker of steelpan/au bain marie pan
NATTE INGREDIËNTEN
- 100g cannabis-kokosolie (zie hieronder voor ons snelle recept of vind ons gedetailleerde recept hier)
- 125g pindakaas (gebruik biologische pindakaas van hoge kwaliteit die scheidt in het potje)
- 55 gram margarine op basis van zonnebloemolie
- 240ml amandelmelk
- Een scheutje vanille essence
- Een beetje lokale honing (laat dit weg als je een veganistische versie wil)
DROGE INGREDIËNTEN
- 225g gewalste haver
- 80 gram biologische bruine rijstebloem
- 100g bruine basterdsuiker
- 50g witte rietsuiker
- 1/2 theelepel gemalen roze Himalaya zout
- 1/4 theelepel gemalen kaneel (optioneel)
- 30g cacao poeder (optioneel)
- 250g aanvullende vulling naar keuze
De gebruikte verhoudingen mag je helemaal zelf bepalen. Wees creatief! Probeer rozijnen, geglazuurde kersen, gedroogde cranberries, plakjes banaan, gekristalliseerde gember, gehakte noten, gemalen kokos of, voor een zoet (en minder gezond) alternatief, probeer je chocoladestukjes, stukjes toffee of gelatine-vrije mini marshmallows.
INGREDIËNTEN VOOR CANNABIS KOKOSOLIE
- 800ml rauwe, biologische kokosolie
- 240ml lecithine korrels of vloeibare lecithine
(Je kan elke soort lecithine gebruiken, maar zonnebloem is het beste. Dit is wat je lichaam gebruikt om hersenmassa te maken. Het helpt de olie gelijkmatig op te stijven en wordt dikker tijdens het koken, waardoor THC beter wordt geabsorbeerd. Dit ingrediënt verbetert absoluut je product).
- Droge cannabis. Wij gebruiken graag 50 gram top- en knipresten. Wij vinden ook dat indica soorten betere edibles maken, maar de duur van de effecten varieert. De laatste tijd gebruiken we "Mazar", een heerlijke Afghani soort met een hoog CBD niveau. Geweldig voor de verlichting van pijn en slapeloosheid.
HET MAKEN VAN DE KOKOSOLIE MET CANNABIS
Kokosolie met cannabis is een van de beste manieren die we hebben gevonden om je favoriete kruid te eten. Kokosolie is goed voor je en het bevat meer verzadigde vetten dan alternatieven, zoals boter of olijfolie, dus de THC wordt gemakkelijker onttrokken. De kokos heeft ook een lekkere smaak die goed past bij allerlei zoet gebak.
1. Verwarm je oven voor op 115° C.
2. Vermaal je kruid. Voor grotere hoeveelheden, gebruiken wij graag een koffiemolen. Je kan net zoveel cannabis gebruiken als je wil, maar wij vinden dat een sterker concentraat beter werkt omdat er minder olie nodig is voor een effect in je eindproduct.
3. De volgende stap is decarboxyleren. Dit proces zet de inactieve THCA en CBDA in de plant om in het oraal psychoactieve THC en CBD. Om dit te doen, plaatsen we de droge, gemalen cannabis op een bakplaat, dek af en bak dit ongeveer 30-40 minuten in de oven. Halverwege even omscheppen om te verzekeren dat het gelijkmatig roostert. Het moet slechts iets bruiner zijn dan het was. Je keuken zal nu erg lekker moeten ruiken.
4. Voeg nu de olie en lecithine toe aan je slowcooker en zet op HOOG tot het allemaal samen gesmolten is. Je kan dit ook op het fornuis doen. Verwarm het dan voorzichtig au bain marie. Zodra de olie en lecithine versmolten zijn, strooi je wat kief in de mix als je dit hebt; het voegt net die mooie afwerking toe.
Voeg het kruid toe, deksel erop en twaalf uur laten staan, waarbij je af en toe roert. Sommigen zullen het overdreven vinden, maar wij laten het ook wel eens vierentwintig uur staan om te verzekeren dat we alle actieve bestanddelen uit de cannabis te pakken hebben.
Je moet een donkergroene olie overhouden en een huis dat ruikt naar kokos en cannabis. Zeef het mengsel door een paar lagen kaasdoek in een potje en laat het opstijven in de koelkast. Deze olie is krachtig! Wees dus voorzichtig. Gebruik het in gebak of gebruik het als zalf. Kokosolie werkt als natuurlijk vochtinbrengend middel en de cannabis zal ook een diep doordringend, pijnstillend element toevoegen.
Oké, de mueslirepen. De vorige keer dat we ze maakten, likten we de lepel af en tegen de tijd dat alles in de oven stond, waren we zo high dat we ze bijna vergaten uit de oven te halen!
HET MAKEN VAN DE MUESLIREPEN
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Bedek een bakvorm van 15x20cm met vetvrij papier. Laat een stukje papier erbovenuit steken zodat je de repen later gemakkelijk uit de vorm kan halen.
3. Mix je natte ingrediënten in een kom tot je een glad mengsel hebt. De kokosolie wordt hard als het koud is, dus misschien moet je het licht verwarmen om het goed te kunnen mengen.
4. Mix je droge ingrediënten in een andere kom en voeg de vulling als laatste toe.
5. Nu combineer je langzaam je natte en droge ingrediënten. Je moet achterblijven met een zwaar, klef mengsel dat aan de lepel plakt.
6. Verdeel het mengsel over je bakvorm en plaats dit ongeveer 30 minuten in de hete oven, of totdat het mooi bruin is en stevig aanvoelt. Wij strooien er graag aan het einde een paar stukjes chocolade overheen ter decoratie.
7. Haal de bakvorm uit de oven, strooi er wat poedersuiker overheen en laat afkoelen. Tijdens het afkoelen zal de suiker smelten en de repen zullen wat steviger worden. Zodra je plak op kamertemperatuur is, zou je er gemakkelijk repen van moeten kunnen snijden.
Geniet ervan! Deze repen kunnen worden ingevroren waardoor je ze langer kan bewaren. Persoonlijk eet ik graag een halve reep tijdens mijn wandeling in de ochtend en als ik dat doe, loop ik met een grote grijs tot het lunchtijd is. Onthoud dat je langzaam begint totdat je weet hoe sterk ze zijn. Het kan 45-90 minuten duren voor je effect voelt, dus ga niet te ver.
- 2 min 9 February, 2024 Hoe Maak Je Met Wiet Verrijkte Granola? Wil je genieten van eetbare wiet zonder de vele calorieën van een brownie of een koekje? Lees dan verder om te leren hoe je heerlijke en eenvoudige granola met wiet maakt die op zichzelf al...
- 2 min 1 December, 2023 Hasj Yoghurt: Een Makkelijk Recept Til je yoghurt naar een hoger niveau met ons recept voor hasj-yoghurt. Al met wat hasj, je favoriete yoghurt en enkele standaard benodigdheden maak je in een handomdraai een smakelijke, krachtige...
- 5 min 31 January, 2023 Waarom Het Eten Van Wiet Sterker Is Dan Roken Cannabis-edibles zijn al lang een populaire delicatesse. Zoals je misschien wel weet, kunnen de effecten ervan sterker zijn dan van een joint. Ontdek hier de geschiedenis van edibles, en waarom ze...
- 3 min 19 September, 2022 Hoe Maak Je Cannabis Kokosnoot Olie Als je graag edibles maakt, probeer dan eens kokosolie met cannabis! Deze verrijkte olie is een lekker, gezond en vegan alternatief voor cannaboter. Je maakt het in een handomdraai en het pept je...
- 1 min 14 June, 2016 Recept: Kokosmakronen met cannabis Laat je culinaire kunsten los in de keuken en leer hoe je deze geweldig smakende kokosmakronen met cannabis maakt! Ze zijn perfect voor na het eten, maar zorg er wel voor dat je gasten weten wat er...
- 3 min 10 August, 2015 5 Mythen Over Cannabis Kweken Onderuitgehaald In tegenstelling tot wat velen denken is wiet kweken doodeenvoudig. Het blijft natuurlijk lastig om onder de knie te krijgen, maar elke beginner kan zaad in de grond stoppen en resultaten krijgen.
- 1 min 31 May, 2015 Recept: Honing met cannabis Honing, met haar uitgesproken, zoete smaak, is een natuurlijk zoetmiddel, die enorm populair is in Europa. Hier leggen we uit hoe je een buzz toevoegt aan je honing, met ons cannabis geinfuseerde honi
- 3 min 25 November, 2014 De Top 10 Landen Waar Je Wiet Kunt Roken Cannabis is nog niet overal legaal, maar er zijn veel stoner vriendelijke plekken op de wereld. De perfecte locatie voor je volgende vakantie zou je hier zomaar kunnen vinden.
- 4 min 10 September, 2013 Top 10 Cannabisrecepten Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen cannabis om verschillende redenen. Vanwege de liefde voor de wiet tot en met de verbluffende voordelen die het de mensen biedt die met pijn moeten omgaan....