Anijs (Pimpinella Anisum) Zaden
Anijs moet in het vroege/midden van het voorjaar op een zonnige, beschutte plek worden gezaaid. De kieming duurt 3-4 weken, maar kan worden versneld door de zaden eerst te laten weken. Pimpinella anisum haat koude, natte omstandigheden, en houdt van goed afwaterende, lichtzure grond. Anijs kan laat in de zomer/vroeg in de herfst worden geoogst en is geschikt voor zoete én hartige gerechten.
Koop 3 stuks | 5% Korting |
Koop 5 stuks | 10% Korting |
Koop 10 stuks | 15% Korting |
Botanische naam | Pimpinella anisum |
---|---|
Geschikt voor | Buiten |
Planttype | Kruid |
Locatie | In pot, In aarde |
Water geven | Regelmatig |
Hoeveelheid zonlicht | Volle zon, Halfschaduw |
Vereiste ruimte | 15x30 |
Aanbevolen techniek | Verpotten |
Zaaitijd onder glas | april, mei |
Zaaitijd buiten | april, mei |
Oogst | augustus, september |
Toepassingen | Holistisch, Eetbaar, Geurend, Thee, Bijen, Vlinders, Insecten |
Giftig | Nee |
Vorstbestendig | Nee |
Levensduur | Eenjarig |
Aantal zaden per gram | 500 |
Hoogte | 50cm |
Verpakkingsinhoud per gram | 0,5g |
(=
Schauen wir mal
Vorfreude
Freuen uns schon auf das Ergebnis