Serrano Zaden
Deze chilipeper biedt de perfecte balans tussen hitte, smaak en veelzijdigheid. Hij is ontzettend populair in Mexico en je kunt er superhete maaltijden mee maken of slechts wat pit toevoegen; afhankelijk van hoeveel je gebruikt. De Serrano peper is heuse aanrader voor iedereen die een allround chilipeper zoekt!
Serrano Zaden: de populairste chilipeper in Mexico
Serrano chilipepers zijn mild tot gemiddeld heet en daarom perfect om mee te koken. Ze zijn ontzettend populair in Mexico en Zuid-Amerika, waar deze peper een standaard ingrediënt in veel pittige gerechten is!
Serrano's zijn grote chilipepers met een knapperige, kruidige textuur. Je kunt ze tijdens het hele groeiseizoen plukken, hoewel je dat niet te vroeg moet doen. Toch is dit goed nieuws voor ongeduldige kwekers!
Hoe kweek je Serrano pepers?
- Stap 1: kiemen
Het kiemen van Serrano pepers is een eenvoudig proces. Je kunt de zaden direct in hun grootste potten planten. Het scheelt veel werk als je niet hoeft te verpotten. Houd bij het kiezen van een potmaat rekening met hoe groot je de uiteindelijke opbrengst wilt hebben en hoelang je bereid bent te wachten. Hoe groter de pot, hoe langer de groeicyclus, maar hoe groter de oogst.
Stop het zaadje ongeveer 1cm diep in de aarde en bedek het. Geef een beetje water en houd de aarde vochtig, maar niet doorweekt. Plaats huishoudfolie over de pot en prik er een paar gaatjes in om de lucht te verversen. Zet de pot op een warme plek tot je zaailingen ziet verschijnen. Een temperatuur van 25-28°C is optimaal voor het kiemen.
Het kiemen gebeurt binnen enkele dagen tot wel 3 weken, dus wees geduldig.
- Stap 2: geduld
Zodra je zaailing verschijnt, hoef je er alleen nog maar voor te zorgen. Zet de pot in een warme, lichte ruimte. Houd de aarde vochtig, maar vermijd overbewatering. Als meststof kun je voedingsstoffen voor tomaten gebruiken. Geef ook wat extra calcium met een bladspray. Zo voorkom je op de lange termijn de beruchte neusrot, waarbij de onderkant van de vrucht rot.
Hoe en wanneer oogst je Serrano pepers?
Serrano pepers hebben ongeveer 100 dagen nodig om volwassen te worden, maar dit is slechts een schatting. Observeer goed en luister naar je pepers zelf. Een rijpe Serrano wordt tussen de 7 en 10 cm lang en heeft een donkergroene kleur, die verschuift naar rood. Als je ze plukt, moeten ze met weinig weerstand van de plant af komen. Als dit niet het geval is, geef ze dan nog een paar dagen.
Een waarschuwing
Als je regelmatig met peperzaden of -planten werkt, is het verstandig om handschoenen te dragen om verbranding te voorkomen. Vermijd ook aanraking met je ogen!
Houd er rekening mee dat de hoeveelheid zaden is gebaseerd op het gewicht en het aantal bij benadering is.
Opmerking: De verpakking van dit product vermeldt mogelijk onjuiste informatie. Houd je aan de adviezen op deze pagina als je Zamnesia's Serrano zaden kweekt.
Kleur | Rood |
---|---|
Oogst | juli–september |
Totale groeitijd | ~100 dagen |
Zaaitijd | januari–april |
Geschikt voor | Buiten |
Planttype | Peper |
Locatie | In pot, In aarde |
Water geven | Regelmatig |
Hoeveelheid zonlicht | Volle zon |
Vereiste ruimte | 45x85 |
Aanbevolen techniek | Verpotten, Uitplanten, Planten ondersteunen |
Zaaitijd onder glas | januari, februari, maart |
Zaaitijd buiten | maart, april |
Oogst | juli, augustus, september |
Toepassingen | Eetbaar |
Giftig | Nee |
Vorstbestendig | Nee |
Levensduur | Meerjarig |
Inhoud van de verpakking | ~0,25g (~45 zaden) |
Hoogte | ~80cm |
Hitte (SHU) | Mild (10–25K SHU) |
Aanvullende informatie over dit product:
Bien !!!!
A poussée et plusieurs oilent grosse taille sous serre Nord ouest France clilmat bo et bonne recolte piquant modéré f
Piment de qualités
Excellent piment pas trop fort avec un goût excellent
Serrano Samen 🧟
Bestellung angekommen
Alles super
Jetzt noch einpflanzen und warten
🧟🧟🧟
Super
A bien germer , il faut être patient
Gracias!
Las recibí como un regalo en mi pedido y estoy deseando plantarlas.
Gracias Zamnesia!
ottimi semi
Ottima confezione di semi. Dopo pochi giorni in substrato umido e temperatura sopra i 15 °C si vedono già le prime piantine.