Hydrometer Vinoferm: 3 Schalen (Bier)
De hydrometer met 3 schalen van Vinoferm is de ideale hydrometer als je wijn of bier maakt. Het instrument heeft 3 gekleurde schalen voor het meten van de relatieve dichtheid, het suikergehalte en het latere alcoholpercentage. Met deze hydrometer beschik je over alle informatie (behalve de zuurgraad) voor het maken van wijn of bier. Eenvoudig en effectief te gebruiken.
Vinoferm - Hydrometer Vinoferm: 3 Schalen Voor Wijn En Bier
Met de Vinoferm drieschalige hydrometer kun je (bijna) alles vaststellen wat je nodig hebt bij het maken van wijn of bier. De hydrometer heeft drie verschillend gekleurde schalen. Hiermee kun je het soortelijk gewicht (de dichtheid), het suikergehalte en latere alcoholpercentage vaststellen. En dat allemaal met één simpel en eenvoudig te gebruiken instrument.
Schaalverdeling:
Soortelijk Gewicht: 0,990 tot 1,170
Suikergehalte (in g/liter): 0 tot 360
Latere Alcoholpercentage (in % per volume): 0 tot 20
De Vinoferm drieschalige hydrometer is 26cm lang. Je hebt er een maatcilinder van 200ml voor nodig.
HOE WERKT DE HYDROMETER?
Glazen hydrometers werken volgens de wet van Archimedes: ieder voorwerp, geheel of gedeeltelijk ondergedompeld in een vloeistof, ondervindt een opwaartse kracht die gelijk is aan het gewicht van de verplaatste vloeistof.
Een gram is de massa van 1 kubieke centimeter (1cc of 1ml) zuiver water. Er worden universele eenheden gebruikt voor het vaststellen van het suikergehalte die in direct verband staan met een gewichtseenheid. Andere eenheden zijn echter gerelateerd aan de dichtheid of het soortelijk gewicht.
Het soortelijk gewicht is de massa per volume-eenheid (g/cm³). Het soortelijk gewicht van zuiver water bedraagt 1g/cm³ of 1 (1,000).
HOE GEBRUIK JE DE HYDROMETER?
DE BEGINFASE VAN HET FERMENTEREN
Laat de hydrometer vrij in het maatglas drijven dat gevuld is met de vloeistof die je wilt meten. De temperatuur van de vloeistof moet 20°C bedragen. Als de temperatuur te laag is, kan de meting te hoog uitvallen; als de temperatuur te hoog is, is de waarde te laag.
Lees de schaalverdeling af op het punt waar de hydrometer in contact komt met de oppervlakte van de vloeistof; op het laagste punt van de meniscus. Heeft de vloeistof een andere temperatuur? Gebruik dan de omrekentabel in de bijgeleverde gebruiksaanwijzing van het product.
Begin voor droge wijn met een soortelijk gewicht van 1,084 tot 1,100
Begin voor halfdroge wijn (halfdroog=halfzoet) met een soortelijk gewicht van 1,100 tot 1,130
Begin voor dessertwijn (dessert=zoet) met een soortelijk gewicht van 1,130 tot 1,160
DE EINDFASE VAN HET FERMENTEREN
Voor droge wijn: met een soortelijk gewicht van 0,980 tot 1,000
Voor halfdroge wijn: met een soortelijk gewicht van 1,000 tot 1,006
Voor dessertwijn: met een soortelijk gewicht van 1,006 tot 1,020
Aanvullende informatie over dit product:
Funktioniert super
Leider war der erste zerbrochen , aber dank dem super Support wurde die Angelegenheit zur vollsten Zufriedenheit von mir geklärt und ich bekam einen neuen der wunderbar funktioniert und den den ich bisher hatte im messen um längen übertrifft .
Etwas kompliziert aber funktioniert super
Es ist am Anfang schon etwas komplizierter bis man es dan richtig verstanden hat und man muß schon öfter mal in der Anleitung nachschauen aber wen man es dan verstanden hat funktioniert es echt super ohne probleme
Reçu cassé
Sa ma l'air d'être un bon produit mais fragile, il est arrivé cassé dans son emballage
Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden